Maskotmi MS v hokeji budú Bob a Bobek

Maskotmi MS v hokeji budú Bob a Bobek Foto: ČT

Žiaden lišiak v čiapke, medveď alebo zajac s hokejkou ale originálne postavičky z klasického Večerníčka sú oficiálnymi maskotmi MS v hokeji, ktoré budú budúci rok v Česku.

 

 

Maskotov dnes predstavila Česká televízia, ktorá spolu s držiteľmi autorských práv poskytla usporiadateľom licenciu na postavičky zo svojho legendárneho Večerníčka.

Majstrovstvá sveta v hokeji, ktoré sa uskutočnia v roku 2015 v Českej republike. „To, že sa v budúcom roku bude tento hokejový sviatok konať u nás, nám otvára veľké možnosti. Fanúšikovia sa môžu tešiť na neobvyklé množstvo prenosov aj bonusov. Práve práca s maskotmi bude jedným z nich. Králiky z klobúka totiž síce nie sú medzinárodnému publiku neznámi. Ich príbehy sme poskytli už do viac ako dvadsiatich krajín sveta, vrátane takých hokejových veľmocí, ako sú Kanada a Švédsko. Urobíme však maximum pre to, aby sme ich popularitu vo svete ešte zvýšili," povedal generálny riaditeľ Českej televízie Petr Dvořák.

ČT

"Zapojením postavičiek Boba a Bobka do hokejového sviatku máme príležitosť nielen zviditeľniť českú kultúru, ale podporiť aj českých výrobcov. Kým sa tradične akékoľvek predmety, ktoré s maskotov súviseli, vyrábali v zahraničí, vyrokovali sme, že tentoraz budú plyšoví maskoti vznikať priamo v Česku, "povedal obchodný riaditeľ ČT Hynek Chudárek.

Autorom postavičiek Bob a Bobek je český výtvarník, scenárista a režisér animovaných filmov Vladimír Jiránek. Na obrazovkách Československej televízie sa prvýkrát objavili v roku 1979.

MS v hokeji budú od 1. do 17. Mája v Prahe a Ostrave.