TOP 25 najviac oceňovaných zadávateľov reklám a agentúr v roku 2014

TOP 25 najviac oceňovaných zadávateľov reklám a agentúr v roku 2014

Pravidelná správa Gunn Report for Media zostavila každoročný rebríček zadávateľov reklám aj médiálnych agentúr.

 

 

Coca-Cola bola v roku 2014 najviac oceňovaným zadávateľom reklamy v roku 2014. Tento úspech je založený na účasti na 36 rôznych súťažných prehliadkach a festivaloch. McDonald's na druhom mieste ďalej demonštruje kvalitu a originalitu s víťazstvom na 29 rôznych súťažiach. Samsung na treťom mieste získal 23 ocenení. Štvrtý Heineken 12 ocenení a Ikea na šiestom mieste štrnásť cien.

TOP 25 oceňovaných mediálnych agentúr na svete

Podľa Gunn Report for Media v roku 2014 najviac oceňované boli agentúry v USA a Veľkej Británii. Medzi top krajiny sa však dostala napríklad aj India, ale aj Hongkong, Malajzia aj Čína. Do prvej 25 sa z našich susedov dostalo Poľsko.

Krajiny ako Guatemala, Ekvádor, Kolumbia, Peru, Libanon a Egypt získali prvýkrát ceny na národných a medzinárodných festivaloch.

 

10 najviac oceňovaných sietí mediálnych agentúr v roku 2014

Na čele rebríčka mediálnych sietí je agentúra OMD. Jej najúspešnejšími agentúrami sú OMD Singapore, OMD UK, OMD Colombia a OMD EMEA, ktorá sa stala najviac ocenenou agentúrou na Effies 2014.

Myšlienkou Gunn Report for Media je skombinovať zoznamy víťazov zo všetkých najdôležitejších súťažných festivalov na svete, ktoré sa zameriavajú na mediálnu inováciu, kreativitu a efektívnosť. Niektoré z týchto festivalov sú globálne, niektoré regionálne a iné národné.

Podobne ako sesterský rebríček Gunn Report for Creativity, Gunn Report for Media nezverejňuje, ktoré festivaly a ceny sú zahrnuté v hodnotení. Nechce si znepriateliť organizátorov súťaží, ktorých podujatie nie je súčasťou rebríčka.