Dynamic Relations získala na EMEA Sabre Awards 2016 zlato

Dynamic Relations získala na EMEA Sabre Awards 2016 zlato Foto: Dynamic Relations

V kategórii Central and Eastern Europe medzinárodnej súťaže PR projektov EMEA Sabre Awards opäť bodovali slovenské agentúry.

 


Na shortlisty v tejto kategórii sa dostali aj viaceré projekty slovenských agentúr Seeseme, SKPR Strategies a Dynamic Relations. Dynamic Relations obstála najlepšie.
Jej projekt Sanácie environmentálnej záťaže z Devínskej Novej Vsi získal najvyššie ocenenie – zlatú sošku.

 „V súťaži Sabre Awards bodujeme pravidelne už od roku 2011 a Kamenné srdce nám prinieslo už siedme ocenenie. Tento projekt bol veľmi náročný, ale najmä vyžadoval naozaj veľmi osobný a empatický prístup. Obrovskú prácu na ňom odviedla najmä Denisa Vološčuková, pre ktorú sa stal na istý čas súčasťou jej života," povedal Managing Director Dynamic Relations 2000 Karol Wolf.

 

Foto: Dynamic Relations

V rokoch 2014-2015 začalo MŽPSR s pomocou štrukturálnych fondov EÚ odstraňovať nebezpečné enviromentálne záťaže, jednou z nich bol aj kontaminovaný kameňolom v Devínskej novej Vsi (toxické gudróny), ktoré ležali v blízkosti obytnej zóny a jediná trasa na ich odvezenie vedie cez vilovú štvrť a husto obývané sídlisko. „Našou úlohou bolo nedopustiť mýty a paniku, poskytnúť dôležité informácie a zabezpečiť pokoj na technologicky náročnú prácu," vysvetľuje agentúra.

Projekt Odstraňovanie gudrónov realizovalo konzorcium Kamenné srdce A.S.A. Enviro.

Foto: Kamennesrdce.sk

„Keď som prvýkrát v gumákoch chodila po kameňolome Kamenné srdce, bola to mŕtva zóna, kde smrdeli gudróny. Dnes tam rastie tráva a čerstvo nasadené stromy a to je vynikajúci pocit. Ocenenie si zaslúži aj klient, ktorý nás naozaj počúval a naozaj nám umožnil komplexne riadiť komunikačné procesy," povedala vedúca tímu Kamenné srdce Denisa Vološčuková a dodala, že práve toto rozhodlo o úspechu projektu: „Mali sme jednoducho priestor získať si dôveru a trpezlivosť ľudí v okolí a túto šancu sme nezahodili".
Súťaž EMEA Sabre Awards oceňuje najlepšie PR projekty z regiónu Európy, Afriky a Blízkeho východu. Slovenské PR agentúry v nej získali spolu päť shortlistov.