Začne vysielať nové rádio, volá sa podľa lízaniek

Začne vysielať nové rádio, volá sa podľa lízaniek Foto: Trnava Roks

Dušan Vančo spúšťa nové rádio.

 

 

Rada pre vysielanie a retransmisiu dnes pridelila licenciu na vysielanie spoločnosti Trnavská produkčná. Zároveň rádio získalo trnavskú vysielaciu frekvenciu 103,9 MHz.
Zakladateľom rádia je niekdajší šéf Rádia_FM, neskôr programový riaditeľ Europy 2 Dušan Vančo. "Trnavské rádio je moja dlhoročná ambícia a som rád, že tento koncept môžem v rodnom meste spoločne s priateľmi realizovať," povedal Vančo. Ambíciou rádia je priniesť do Trnavy rozhlasovú stanicu, ktorá bude lokálna, no nemá nadväznosť na niekdajšie trnavské rádiá.

Odporúčame aj: Rada pridelila desať rozhlasových frekvencií

Technickým riaditeľom je Pavol Jurák, ktorý je zároveň konateľom Trnavská produkčná. V minulosti mal na starosti výstavbu štúdia a technické zabezpečenie vysielania rádia Piešťany.
Členom vedenia rádia je aj Erik Petlák, hudobník a producent vydávajúci v britskom vydavateľstve Ram Records.

Rádio začne vysielať počas letných mesiacov budúceho roka.

Prečo názov Roks? „Trnavčania si pamätajú vôňu roksových lízaniek, ktoré boli pre mesto charakteristické. S touto pozitívnou emóciou Trnava Roks narába. Hudobný formát stanice však nebude rockový," povedal Vančo.
Zakladatelia rádia zatiaľ nechcú prezradiť detaily programovej štruktúry.

Odkryť ich chcú postupne na webe www.roks.sk. "Web má šesť krokov, ktorými až do momentu spustenia vysielania odhalíme viac detailov zo zákulisia rádia," povedal Vančo.