Lengyelove spravodajské rádio už má názov

Lengyelove spravodajské rádio už má názov Foto: FB Rocková republika

Rádio Rocková republika sa už rozlúčilo s moderátormi a ďalšími zamenstnancami.

Poradca politikov a zakladateľ niekoľkých médií sa už dlhšie natají tým, že plánuje spustiť nový mediálny projekt.
Keď sa ho začiatkom roka redaktorka Denníka N pýtala, prečo odmietol ponuku byť súčasťou tímu Erika Tomáša na Úrade vlády, Lengyel odpovedal: „Lebo idem zakladať médium, ktoré by som chcel spustiť niekedy v apríli alebo máji, bude to zasahovať do politiky, chcem tam mať veľkú mieru politických informácií. Nebolo by vhodné, aby som bol súčasťou akéhokoľvek tímu a mal takýto konflikt záujmov," povedal Lengyel, ktorý v minulosti založil TA3, spoluzakladal .týždeň, rádio Jemné Melódie a naposledy rádio Rocková republika.

Novým Lengyelovým projektom je spravodajské rádio, ktoré má vzniknúť transformáciou z rádia Rocková republika a má sa volať Rádio Aktual, ako potvrdil Lengyel pre web radia.sk.

„Rádio Rocková republika, tak ako ho poznáte, končí. Majitelia sa ho rozhodli preformátovať na rádio zamerané na spravodajstvo a publicistiku," oznámil moderátor rádia v polovici februára.
Na konci februára sa už moderátori lúčili s poslucháčmi. „Ďakujeme poslucháčom, moderátorom, správarom, obchodníkom, spolupracovníkom, fanúšikom, rodinám, kapelám, muzikantom, manažérom, usporiadateľom, obchodným partnerom, klubom, motorkárom.... všetkým," napísal o rádio na svojom facebooku.

Na webe sa spustila petícia proti zrušeniu Rádia Rocková republika.

Ako bude vyzerať spravodajstvo na Rádio Aktual?

Lengyel mal vždy k politike blízko. V minulosti bol hovorcom premiéra Mikuláša Dzurindu, roky je spindoctorom - radí pri volebných kampaniach rôznym politickým zoskupeniam či osobám.

V januári Lengyel pre Omédiách.com potvrdil, že na Úrad vlády chodí, ale len za poradcom Michalom Hlaváčom, s ktorým ponúkajú poradenstvo politikom pri volebných kampaniach. "Chodím tam za Michalom, dávali sme to dohromady, keďže nemôže on chodiť za mnou, ja musím chodiť tam."

Preformátovanie na spravodajské rádio ohlásilo aj rádio Best FM.