Viva bojuje za rádio aj na námestí aj petíciou

Viva bojuje za rádio aj na námestí aj petíciou Foto: Viva

Petíciu za zachovanie vysielania Rádia VIVA podporilo takmer 30 tisíc ľudí.

 

 

Potom, ako Rada pre vysielanie a retransmisiu opäť rozhodla, že frekvencie Rádia VIVA má získať spoločnosť Corporate Legal, rádio Viva spustilo petíciu za záchranu rádia. Petíciou chce vyjadriť nesúhlas s tým, že rada udelila frekvencie po rádiu podľa nej „schránkovej firme, Corporate Legal, ktorá je spoločnosťou s úzkou väzbou na veľkopodnikateľov." A petíciou vyzývajú radu, aby prehodnotila svoje rozhodnutie týkajúce sa frekvencií Rádia VIVA a zrušila ho.

"Mysleli sme si, že majetok štátu, akým sú aj rozhlasové frekvencie má byť využívaný účelne a hospodárne. Že má byť chránený pred zničením, odcudzením a zneužitím. Mysleli sme si dokonca, že musí byť včas uplatňované právo a zamedzenie bezdôvodného obohacovania. To sú totiž citácie zo zákona, a v ten sme verili. Ukazuje sa, že to bol asi omyl. Zaujíma nás však, čo si myslíte vy, občania. Či súhlasíte s tým, že verejní činitelia môžu len preto, že sú verejnými činiteľmi ignorovať rozsudok Najvyššieho súdu tohto štátu?," píše vedenie v petícii.

Odporúčame aj: Viva o pár dní definitívne končí. Chystá sa nové Info rádio

Zároveň rádio chystá podporné zhromaždenie poslucháčov a podporovateľov rádia - tzv. Oldies street Viva party v pondelok o 17-tej hodine na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave.

21. decembra končí Rádiu Viva licencia na doterajšie využívanie frekvencií. Rádio sa v máji 2012 zúčastnilo licenčného konania na opätovné získanie frekvencií. Tie rada pridelila spoločnosti Corporate Legal. Rádio toto rozhodnutie následne napadlo na Najvyššom súde, ktorý rozhodnutie zrušil. Rada minulý týždeň frekvencie opätovne pridelila spoločnosti Corporate Legal.

Dušan Budzák, ktorý stojí za súčasnou Vivou, bude rozprávať o kauze Viva v relácii Informačná vojna na Slobodnom vysielači, kde má priestor aj Tibor Eliot Rostas, ktorý má na Vive kontroverznú reláciu Mlčanie. Internetový Slobodný vysielač šíri aj petíciu za záchranu rádia Viva.