Rádio Expres má nového riaditeľa

Rádio Expres má nového riaditeľa Foto: Expres

Dlhoročná generálna riaditeľka, štatutárna zástupkyňa a členka top manažmentu Rádia Expres Eva Babitzová sa rozhodla ukončiť svoje pôsobenie v Rádiu Expres. Po dohode s akcionármi Rádia Expres to oznámila dnes (v utorok), informuje v tlačovej správe samotné rádio.

 

 

Od 19. septembra bol do tejto funkcie vymenovaný Ivan Antala, ktorý bol doposiaľ programový riaditeľ rádia.

„Po dlhých a zodpovedných úvahách som sa rozhodla urobiť zásadnú zmenu vo svojom profesijnom živote," povedala Eva Babitzová s tým, že o svojom ďalšom pôsobení poskytne bližšie informácie v najbližších dňoch.

„Práca na poste generálneho riaditeľa je pre mňa veľkou výzvou. Rádio Expres je renomovaným médiom a silnou značkou a verím, že to tak ostane i naďalej," povedal nový generálny riaditeľ Rádia Expres Ivan Antala.

Podľa informácií Omédiách.com novým programovým riaditeľom bude Martin Fenčák.

„Rozhodnutie Evy Babitzovej rešpektujeme a na jej ďalšej profesijnej ceste jej želáme veľa úspechov," reagovali v tlačovej správe zástupcovia spoločnosti Bauer Media, ktorá vlastní radio a Babitzovej poďakovali. „ Aj vďaka nej vznikol tím ľudí, ktorí dokázali profesionálne rásť a dosahovať výsledky. Jej prácu a prínos si veľmi vážime."

Odporúčame aj: Babitzová smeruje do politiky

Foto: Expres

Eva Babitzová začínala v Slovenskom rozhlase, neskôr v Rádiu Twist, v SME ako marketingová riaditeľka a redaktorka týždenníka Trend. Pôsobila aj ako členka prezídia, členka arbitrážnej komisie a výkonná riaditeľka Rady pre reklamu a viceprezidentka a prezidentka Asociácie nezávislých rozhlasových a televíznych staníc Slovenska.

Ivan Antala začal v médiách ako hudobný dramaturg a moderátor v rádiu Ragtime. Od roku 2000 do 2006 bol hudobným dramaturgom Rádia Expres. Od roku 2006 je programovým riaditeľom stanice.

Rádio Expres vzniklo v roku 2000, od roku 2005 je najpočúvanejšou rozhlasovou stanicou na Slovensku. Rádio Expres pokrýva svojím signálom 88% Slovenska a má 865 000 denných a viac ako 1,5 milióna týždenných poslucháčov.

Odporúčame aj: Nemci definitívne ovládli Rádio Expres

Spoločnosť Bauer Media Group, ktorá od minulého roka vlastní rádio,  je jedna z najväčších mediálnych spoločností vo svete, ktorá vydáva viac ako 600 časopisov, 400 digitálnych produktov a vysiela pre milióny ľudí cez svojich 50 rádio a televíznych staníc. Do portfólia spoločnosti patria aj vydavateľstvá, poštové a distribučné služby, marketing a mediálny predaj.