Eva Babitzová smeruje do politiky

Eva Babitzová smeruje do politiky Foto: Expres

Eva Babitzová v utorok ohlásila odchod z pozície generálnej riaditeľky rádia Expres.

 

 

Podľa informácií Omédiách.com z prostredia SDKÚ bývalá šéfa rádia Expres smeruje do SDKÚ, kde by sa mohla stať aj členkou vedenia.

Babitzová to nechcela komentovať. Takúto informáciu nemám, reagovala hovorkyňa SDKÚ Jana Zvončeková.

Odporúčame aj: Rádio Expres má nového riaditeľa

Babitzová bola od roku 2006 generálnou riaditeľkou rádia Expres. „Po dlhých a zodpovedných úvahách som sa rozhodla urobiť zásadnú zmenu vo svojom profesijnom živote," povedala Babitzová k svojmu odchodu z rádia s tým, že o svojom ďalšom pôsobení poskytne bližšie informácie v najbližších dňoch.

Eva Babitzová v roku 1989 absolvovala fyzikálnu elektroniku a optiku na Matematicko - fyzikálnej fakulte UK v Bratislave. Začínala v Slovenskom rozhlase, neskôr pôsobila v rádiu Twist, v SME ako marketingová riaditeľka a redaktorka týždenníka Trend. Pôsobila aj ako členka prezídia, členka arbitrážnej komisie a výkonná riaditeľka Rady pre reklamu a viceprezidentka a prezidentka Asociácie nezávislých rozhlasových a televíznych staníc Slovenska.

SDKÚ čaká mimoriadny kongres, ktorý bude 27. septembra v Senici. Bude sa na ňom hovoriť o možnosti výmeny celého vedenia vrátane predsedu Pavla Freša. Hoci nie je jasné, či si kreslo udrží, je možné že sa uvoľnia niektoré podpredsednícke miesta. Výsledok kongresu môže jej rozhodnutie zmeniť.