Bývalý redaktor Rádia_FM založil New Model Radio

Bývalý redaktor Rádia_FM založil New Model Radio

Na poslednom zasadnutí Rada pre vysielanie a retransmisiu udelila licenciu na celoplošné digitálne vysielanie rádia New Model Radio.

 

 

„Rádio sme založili skutočne z lásky k hudby a z frustrácie počúvania väčšiny rozhlasových staníc pôsobiacich na Slovensku," povedal pre Omédiách.com šéf rádia hudobný vydavateľ, manažér a moderátor Róbert Gregor, ktorého spoločnosť Gregor Agency - G. A. Records získala licenciu.
Rádio už vysiela na internete zo sídla v Bratislave.

Cieľom hudobného rádia a informačného servera New Model Radio je poskytnúť poslucháčom hudobnú tvorbu z celého sveta, na báze širokého spektra žánrov. Časť vysielania bude tvoriť anglo-americká hudba, rádio tvrdí, že ju nebude preferovať v takej miere, ako väčšina slovenských rádií.

Súčasťou webu sú aj recenzie albumov. Rádio podľa Gregora vysiela hudbu pozostávajúcu zo širokého spektra žánrov, cez indie pop a rock, až po world music, swing alebo new jazz. "V tomto nie sme ohraničení, čo máme aj v slogane rádia. Jediné, čo nehráme, tak to je prefabrikovaný pop, ktorý vysiela väčšina slovenských rádií," hovorí niekdajší redaktor Rádia_FM, v ktorom sa venoval hlavne nezávislej hudbe.

Rádio vysiela na internete, ale plánujú rozšíriť vysielanie aj cez set-top-box a možno i cez satelit a zvažujú aj podanie žiadosti o terestriálne licencie. „Prostredníctvom nášho rádia nejdeme robiť primárne biznis. Chceme sa len podeliť o skúsenosti v tejto oblasti a ponúknuť našim poslucháčom skutočne kvalitnú produkciu rôznych žánrov," povedal Gregor.

Róbert Gregor bol v rokoch 1992-2004 dramaturgom a moderátorom hudobných relácií v Rock FM rádiu a v Slovenskom rozhlase pod názvami Rockomotion, Pyramída, Hacienda, Hudba sveta, Klub 2000, alebo Nočný život ale aj v Rádiu Ragtime. Od roku 2004 do 2011 uvádzal v Rádiu_FM pravidelné autorské relácie Hudba sveta a Večer s Robom Gregorom.