Na frekvenciách po Vive vysiela nové rádio Vlna

Na frekvenciách po Vive vysiela nové rádio Vlna

Majitelia bez skúsenosti v médiách získali frekvencie, po tom, ako ich v novom výberovom konaní nezískali majitelia rádia Viva.

 


Spoločnosť bez skúseností v médiách Corporate Legal získala licenciu ešte v roku 2012 s projektom INFO Rádia, ktoré ohlásilo, že bude prevažne hudobné a zábavné, no chce sa tiež venovať spravodajstvu a publicistike.
Názov Vlna si však zaregistrovala spoločnosť Rádio Services, ktorá predáva reklamný priestor pre Jemné a rádio Anténa Rock, ktoré majú blízko k J&T.

 

Spoločnosť zatiaľ zverejnila len logo a slogan "hity overené časom." Zatiaľ vysiela na webe a na frekvencii 101 MHz. Postupne sa má objaviť na mnohých frekvenciách po celom Slovensku po rádiu Viva. Rádio vysiela oldies hity aj spravodajstvo. V rádiu by sa mali objaviť bývalí moderátori z Viva a jej následovníčky Viva Metropol. Frekvencie má do roku 2021.

Potom, ako rada pridelila frekvencie spoločnosti Corporate Legal, bývalí majitelia rádia Viva a vysielacej spoločnosti sa odvolali na Najvyššom súde a ten dal za pravdu Rade a potvrdil jej rozhodnutie.

Spoločnosti Viva Production House, ktorá prevádzkovala vysielanie Rádia Viva, v minulosti označila Corporate Legal za schránkovú firmu. „Rozhodnutie prichádza napriek tomu, že Najvyšší súd v minulosti už raz pridelenie licencií tejto „firme" zrušil pre nesplnenie podmienok výberového konania. Je pritom verejne známe, že Corporate Legal je spoločnosťou s úzkou väzbou na istého veľkopodnikateľa," píše vo svojom stanovisku Viva Production House. V minulosti Dušan Budzák hovoril o Vladimírovi Póorovi.