Vedenie Rádia_FM stoplo novú diskusnú reláciu Lukáša Filu

Vedenie Rádia_FM stoplo novú diskusnú reláciu Lukáša Filu

Len minulý týždeň Rádio_FM spustilo novú diskusnú reláciu Naozaj_FM a dnes je už zrušená.

 


Relácia tak prežila len jedno vysielanie. Zrušenie prišlo zhora. Moderátorom relácie bol Lukáš Fila, šéf vydavateľstva Denníka N a basgitarista z kapely Korben Dallas
O zrušení relácie sa dozvedel len pár dní po premiére a ostal z toho prekvapený. "Rozhodnutie mi oznámil Maroš Hečko (šéfdramaturg rádia), ktorý ma pôvodne oslovil s ponukou na reláciu, za čo mu ďakujem. Je mi ľúto, že to takto skončilo. Na reláciu som sa tešil a bol som pripravený venovať jej to málo voľného času, čo mám," povedal pre Omédiách.com Fila.

 

Podrobnosti o novej relácii: Lukáš Fila má v RTVS vlastnú diskusnú reláciu

Maroš Hečko zrušenie relácie potvrdil. „S programovým riaditeľom Rádia_FM Vladom Talianom sme oslovili troch adeptov, urobili sme tri piloty. Vybrali sme si Lukáša Filu, páčilo sa nám, ako robil diskusiu v KC Dunaj. Boli sme presvedčení, že by to mohlo byť dobré, čo sa týka moderovania aj tém," povedal Hečko.

O zrušení rozhodlo vedenie Rádia_FM vedenie RTVS*. „Urobili sme chybu, že sme to urýchlili. Do médií sa dostala informácia skôr, ako to vedelo vedenie, a vedenie to zastavilo. Bolo mi vytknuté, že dávame priestor riaditeľovi veľkého vydavateľa, lebo uprednostňujeme jedno vydavateľstvo na úkor iných," povedal Hečko.

S vydavateľstvom malo vedenie RTVS problém aj pri Hríbovej Lampe, ktorá sa po spore vedenia s Štefanom Hríbom na RTVS nevysiela.

Namiesto Filovej relácie pôjde pravdepodobne ďalšia novinka s Fedorom Blaščákom.

Naozaj_FM malo Rádio_FM vysielať každý druhý pondelok od 20 do 22 hodiny. Mala to byť diskusie s ľuďmi, ktorí vedia, ako to naozaj je - je podtitul relácie. „Pôjde o program, kde sa budeme snažiť pýtať, spochybňovať, diskutovať o aktuálnych otázkach," povedal na úvod prvej časti relácie Fila. Prvý diel bol o úplatkoch v zdravotníctve.

 *úprava na základe dodatočnej žiadosti Maroša Hečka

Aktualizácia o oficiálne stanovisko RTVS (12:20):

"S Denníkom N naďalej prebieha štandardná mediálna spolupráca na iných dohodnutých projektoch," píše v stanovisku RTVS.

„Procesnú a vecnú chybu som urobil ja, nakoľko Rádio FM odvysielalo diskusnú reláciu Lukáša Filu bez platnej zmluvy. Vzniknutá situácia sa riešila na úrovni Rádia FM, nie vedenia RTVS. Vykonali sme nápravu a osobne nesiem vzniknuté dôsledky," cituje RTVS v svojom stanovisku Maroša Hečka.