Europa 2 protestovala – hrala Jakubca, Tublatanku aj Darinku

Europa 2 protestovala – hrala Jakubca, Tublatanku aj Darinku Foto: Tublatanka, podujatie.sk

„Budú nám prikazovať, čo máme hrať? Tak dobre, dnes na Europe 2 celý deň iba slovenská hudba! Páči sa vám to?" takto ohlásila Europa 2 dnešný program. Reaguje tak na snahu slovenskej vlády zaviesť 20 percentnú kvótu na vysielanie slovenskej hudby v rádiách.

 

 

„20 percent sa nám máli chceme 100 percent slovenskej hudby v étery," povedala moderátorka po skončení pesničky Zuzulienka a pustila Darinku Rolincovú a jej Čo o mne vieš.

Rádio Europa 2 nesúhlasí so snahami ministerstva kultúry a premiéra zaviesť kvóty: „20% slovenskej hudby v našom éteri? Nechceme hrávať to, čo nám niekto prikazuje, chceme hrať MaXXimum muziky, ktorá sa páči nám a vám," píše rádio v prehlásení.

Reakcie poslucháčov na Facebooku:

„My naozaj nemáme nič proti dobrej slovenskej hudbe, alebo slovenským interpretom... Dokonca máme medzi nimi veľa kamarátov a radi ich podporíme... My len chceme, aby ste z nášho éteru počuli to, čo doposiaľ a to maXXimum muziky... Takej, aká sa páči vám a na akú ste u nás zvyknutí. Nechceme hrávať to, čo nám niekto prikazuje, pretože nechceme prísť o vás, našich poslucháčov," píše rádio.

Odporúčame aj: Vyhlásenie Iniciatívy za slovenskú hudbu

Čisto slovenskú hudbu, ako formu protestu, bude hrať rádio do 24:00 hodiny.


Vo vysielaní odzneli aj tieto hity: