Moderátor Fun rádia sa stal tvárou kampane ministerstva obrany

Moderátor Fun rádia sa stal tvárou kampane ministerstva obrany Foto: Fun rádio

Moderátor Marcel Forgáč sa stal súčasťou kampane ministerstva obrany. Tento týždeň v rámci moderovania Rannej šou, podáva do vysielania Fun rádia informácie z vojenského výcviku, ktorý na vlastnej koži absolvuje.

 

 


„Poslucháčom aj divákom priblíži vojenský výcvik na vlastnej koži. Streľba, beh cez prekážkovú dráhu s plnou poľnou, či hod granátom. Vyskúša si to na vlastnej koži celé," píše rádio Borisa Kollára, ktorý kandiduje v parlamentných voľbách so stranou Sme rodina.

Zábavnú súťaž s vojakom Forgačom v hlavnej úlohe si od Fun rádia objednalo Ministerstvo obrany SR a Ozbrojené sily SR. S ponukou realizácie promo kampane na podporu DVP (dobrovoľnej vojenskej prípravy) ich v decembri oslovilo samotné rádio.
Ministerstvu ako aj Ozbrojeným silám sa projekt páčil, hlavne atraktívna forma pre mladšiu generáciu.
Projekt začal koncom januára, keď poslucháči mohli posielať moderátorovi úlohy, a trvá tento týždeň, keď moderátor medzi vojakmi a v maskáčoch plní úlohy. Poslucháči na sociálnych sieťach jeho výkony hodnotia a zároveň súťažia a 48 hodinový kurz prežitia od Ministerstva obrany.

Súčasťou projektu je prezentácia v rámci sociálnych sietí, vlastná podstránka súťaže s videami a ich umožneným zdieľaním a aktívny link priamo na stránku www.mosr.sk.
„V takto nastavenom projekte sa stretli všetky atribúty, ktoré sme považovali za dôležité z hľadiska atraktivity takejto prezentácie DVP. Pozitívami projektu bolo to, že sa stane súčasťou vysielania rádia v najpočúvanejšom čase a zároveň okrem štandardného vysielacieho času ministerstvo obrany získa aj známu a populárnu osobu, ktorá celý projekt svojou osobnou angažovanosťou zastreší," reagoval na otázky Omédiách.com Martin Čambalík z ministerstva.

Ministerstvo má aj ďalšiu kampaň. Vo vybraných mestách SR prebiehajú branné súťaže „Ukáž na čo máš!" zamerané na podporu DVP, ktoré sú zabezpečované výlučne silami a prostriedkami MO SR a OS SR.