Kalendár Pirelli 2017 ukazuje takmer nenalíčené hollywoodske hviezdy

Kalendár Pirelli 2017 ukazuje takmer nenalíčené hollywoodske hviezdy Foto: Facebook Pirelli

Každoročne očakávaný kalendár Pirelli pre rok 2017 ponúka zábery 14 slávnych herečiek. 

Hviezdy Hollywoodu ako Uma Thurman, Helen Mirren či Nicole Kidman súhlasili s tým, že ich fotograf Peter Lindbergh odfotí takmer nenalíčené. Kalendár, zverejnený dnes v Paríži, ponúka ich čiernobiele snímky. Na väčšine sú ženy oblečené, čo je vzhľadom na tradičné eroticky ladenie kalendára prekvapivé, hodnotí agentúra AP.

Nemecký fotograf a režisér Lindberg v kalendári nazvanom Emotional upustil od polonahých modeliek z minulých ročníkov. "Ide o dramatický odklon od necudných záberov, ktoré v posledných rokoch preslávili kalendár od talianskeho výrobcu pneumatík," napísala AP.

Foto: Lindberg/Facebook Pirelli

 "Sexy poňatie je spravidla spájané s bikinami a vysokými podpätkami, zatiaľ čo ja to vnímam úplne inak. Myslím si, že sexi je niečo veľmi, veľmi skryté, nie indikované," vysvetlil Lindbergh.

V 44. ročníku kalendára Pirelli sa predstavuje sedem držiteliek filmových Oscarov: Nicole Kidman, Helen Mirren, Lupita Nyong'o, Penelope Cruz, Julianne Moore, Alicia Vikander a Kate Winslet. Okrem nich sú v kalendári ich kolegyne, z ktorých mnohé získali oscarové nominácie: Charlotte Rampling, Jessica Chastain, Uma Thurman, Léa Seydoux, Robin Wright, Rooney Mara a Čang C'-i. Ako "čestného hosťa" Lindbergh do kalendára zaradil profesorku moskovskej univerzity Anastasiu Ignatovovou.