Slovenská sporiteľňa pri kampani s Matejom Tóthom rátala aj s negatívnym rozhodnutím antidopingovej komisie

Slovenská sporiteľňa pri kampani s Matejom Tóthom rátala aj s negatívnym rozhodnutím antidopingovej komisie Reprofoto SLSP

  

 

 

Pred Vianocami Slovenská sporiteľňa zrušila plánovanú televíznu kampaň, a nasadila spot, v ktorom vyjadrila podporu Matejovi Tóthovi. Bolo to v čase, keď slovenského atléta vyšetrovala Svetová antidopingová agentúra podozrieva z dopingu. športovec mal kvôli nezrovnalostiam v biologickom pase pozastavenú činnosť, a preto nemohol na augustových majstrovstvách sveta v Londýne obhajovať svoj titul.

Matej Tóth je tvárou Slovenskej sporiteľne už dlhšie. Predvianočný spot bol však iný ako obyčajne, spot bol osobnou spoveďou Tótha v ťažkom období, keď nebolo známe, ako antidopingová agentúra rozhodne. Tóth v ňom ďakoval "ľuďom, ktorí dokážu veriť."

Rátala banka aj s negatívnym rozhodnutím antidopingovej agentúry? Na otázky Omédiách.com odpovedá JURAJ BARTA, riaditeľ marketingu Slovenskej sporiteľne:


Foto: SLSP

Ako táto neobvyklá kampaň vznikla?

V čase, keď sme sa rozhodli pre tento počin, sme ani nemohli tušiť, ako dopadne podozrenie Mateja Tótha z dopingu. Myslíme si ale, že ak niekomu veríte, tak je dôležité stáť pri ňom aj v krízovej situácii. Je to dôležité pre neho, aj pre jeho najbližších – ale ešte dôležitejšie je to ako signál pre nás a pre ľudí na Slovensku. Chceli sme tým jasne povedať, že bez ohľadu na to, ako to dopadne, je správne Matejovi veriť. Lebo Matej Tóth je slušný človek, ktorý doteraz nikdy nesklamal. A rovnako správne je zdravo veriť sebe a ľuďom okolo nás. Chceli sme symbolicky využiť predvianočné obdobie ako začiatok práce na tom, že si na Slovensku začneme viac veriť.

Kto prišiel s nápadom?

Nápad sa zrodil u nás v banke a rozvinul sa v úzkej spolupráci s agentúrou.

Aj keď ste verili, že Matej Tóth hovorí pravdu. Predsa len nebolo isté, ako dopingová komisia rozhodne. Rátali ste aj s variantom, že by rozhodla v neprospech športovca?

Áno, ale nič by to na našej komunikácii nezmenilo. Pretože aj keby komisia rozhodla v Matejov neprospech, bojoval by ďalej. A my by sme mu naďalej verili.

Neobávali ste sa poškodenia vašej značky?

Na základe toho, ako poznáme Mateja Tótha, a aký s ním máme vzťah, tak nie.

Mali ste nachystanú nejakú stratégiu pre ten prípad?

Nemali, zatiaľ nebol dôvod ju vypracovať.

Plánujete Mateja Tótha využiť aj v ďalšej kampani?

S Matejom spolupracujeme na viacerých projektoch.