RTVS spúšťa veľkú kampaň

RTVS spúšťa veľkú kampaň

V týchto dňoch sa na obrazovke Jednotky aj Dvojky objaví spot s Katarínou Brychtovou, Marcelom Merčiakom, ale aj ďalšími redaktormi, moderátormi a členmi vedenia, aby osobne hovorili o tom, ako je dobré, že Slovensko má Rozhlas a televíziu Slovenska.

 


Vedenie RTVS v kampani upozorňuje na to, ako je dôležitá verejnoprávnosť. Kampaň o hodnotách verejnoprávnosti je postavená podľa šéfa RTVS Václava Miku na šiestich hodnotách, od ktorých sa „bude odvíjať aj naša práca," povedal. Sú to univerzálnosť, nezávislosť, kvalita, zodpovednosť, rozmanitosť a inovácia.

„Nezávislosť nie je len politická, ale je to aj nezávislosť od ekonomických, komerčných, ideových vplyvov. Ale aj od mocenských a vplyvov väčšinových názorov," povedal Mika na tlačovej besede.

Nová kampaň je dlhodobá a je súčasťou marketingového projektu vedenia Václava Miku. Projekt odštartoval kampaňou „RTVS bez reklám," ktorá upozorňovala divákov, že jej relácie nie sú prerušované reklamou. A po kampani o verejnoprávnosti chce vedenie prijať a predstaviť verejnoprávnu chartu.

Kampaň bude nielen na obrazovke a na rozhlasových okruhoch RTVS, ale aj v tlači, na webe a Facebooku. Mika sa chystá propragovať verejnoprávnosť osobne aj do škôl.

„Posolstvo smeruje k tomu, aby sme na obrazovke a v éteri týmto hodnotám dali patričný mediálny priestor, keďže si to určite zaslúžia. Nie je to priestor len na osvetu či evanjelizáciu, ale aj snaha, aby sa tieto hodnoty stali smerodajnými aj pre nás samotných," tvrdí RTVS.