Rytmus, Žampa, Hamšík propagujú združenie, ktoré vedú scientológovia

Rytmus, Žampa, Hamšík propagujú združenie, ktoré vedú scientológovia Foto: Slovensko bez drog

Na školách ale aj v médiách sa v posledných mesiacoch objavili informácie o aktivitách občianskeho združenia Slovensko bez drog, ktoré sa venuje prevencii drog hlavne na školách.

 

 


Aktuálne má združenie aj bilbordovú kampaň, v ktorej vystupujú známi speváci aj športovci - napríklad lyžiar Adam Žampa, futbalista Marek Hamšík, speváci Patrik Rytmus Vrbovský, Martin Valihora. Ich fotky sú bilbordoch po Slovensku, v ktorých vyzývajú k podpore združenia 2 percentami za daní.

Denník N píše, že za združením sú scientológovia a teší sa podpore nielen známych osobností aj mnohých regionálnych médií, ktoré ho propagujú. „Bezplatne som im fotku poskytol vo viere, že ide o dobrú vec – boj proti drogám," povedal Žampa pre Denník N, s tým, že netušil, že za združením sú scientológovia.

Združenie organizuje protidrogové prednášky po školách. Brožúra Pravda o drogách je podľa Denníka N doslovným prekladom po anglicky písanej brožúry, ktorú vydáva nadácia Foundation for a Drug-Free World založená scientologickou cirkvou v roku 2006.

Odporúčame aj: Scientológovia chceli zastaviť vysielanie dokumentu na RTVS

Foto: Slovensko bez drog

Predseda združenia Slovensko bez drog Juraj Šembera, riaditeľ Michal Bučko aj hlavný prednášajúci Peter Remper sú podľa Denníka N scientológovia.
Bučko svoju príslušnosť k scientológom pre denník priznal, no opakoval, že s činnosťou Slovenska bez drog nijako nesúvisí a že na školách scientológiu nepropagujú.

Problémom je aj logo Fun rádia na bilbordoch, marketingová riaditeľka rádia o ničom nevie.