Za kampaňou, v ktorej Banášová rapuje a recituje, je nemčina

Za kampaňou, v ktorej Banášová rapuje a recituje, je nemčina Reprofoto: youtube Otvorené hlavy

Minulý týždeň sa objavilo video, v ktorom Adela Banášová pred kostolom recituje po nemecky.

 

 

Za krátko sa na youtubovom účte Otvorené hlavy objavil klip, v ktorom moderátorka tancuje a spieva nemeckú pesničku Sie ist weg.

Klip s tancujúcou Adelou má viac ako 135 tisíc videní.

Dnes k nemu pribudlo ďalšie video, v ktorom moderátorka vysvetľuje, že je to kampaň na výučbu nemčiny. „V posledných dňoch ste mohli vidieť videá, v ktorých rapujem a recitujem po nemecky, aspoň sa o to pokúšam. Možno si kladiete otázku prečo. Ak niečo považujete za dôležité, tak na to upozornite spôsobom, ktorý by vám asi bežne nenapadol. Tak napríklad tak, že zarecitujete návod na použitie televízora po nemecky," hovorí Adela vo videu, v ktorom vysvetľuje, že nemčina jej bola vždy blízka a otvorila jej nové obzory.

„Potvrdzujeme, že ide o teasing k novému CSR projektu. Je ním otvorenie verejnej debaty o nutnosti rozsiahlejšej výučby nemčiny na špecializovaných VŠ a súťaž o vstup do historicky prvého kurzu nemčiny pre IT odborníkov na Slovensku zadarmo. Organizátorom je IT spoločnosť STENGL v partnerstve s GOETHE-INSTITUT Bratislava," napísala v pozvánke na tlačovú besedu Daša Matejčíková z agentúry TIME.is Communication, ktorá kampaň organizuje.

Autorom scenára je Samo Marec.