Zuzana Kronerová na proteste: Vzoprite sa, ak vás niekto núti robiť korupciu!

Zuzana Kronerová na proteste: Vzoprite sa, ak vás niekto núti robiť korupciu! Foto: Omediach.com

Na piatkovom protivládnom proteste vystúpilo viacero hercov aj s kritikou vlády. Medzi nimi aj herečka Zuzana Kroberová, ktorá o protestoch hovorila aj pri preberaní Českého leva v Prahe za hlavnú postavu vo filem Baba z ledu.

 

Prejav Zuzany Kronerovej na proteste v Bratislave 16. marca 2018:

Som šťastná, že tu môžem byť a že je nás tu opäť tak veľa. Zároveň si však uvedomujem, že to zrejme stále nestačí, aby sa niečo skutočne zmenilo. Musíme byť pevní a musí nás byť oveľa viac.

Využime preto túto chvíľu a skúsme spoločne dodať odvahu predovšetkým tým, ktorí tú nie sú. Koho mám na mysli? Myslím tým všetkých tých slušných ľudí, ktorí rovnako ako my cítia, že čosi nie je v poriadku. Ktorí sú svedkami podvodov a korupcie, ale ešte nenabrali odvahu vzoprieť sa svojim nadriadeným a povedať: Dosť! V tomto s vami nejdem!

Odporúčame aj: Kňažko naživo na OTOvi: Ministrom financií by mal byť Bašternák, ministrom vnútra Kočner a premiérkou Trošková (+ VIDEO)

Myslím tým poctivých ľudí zo štátnej správy, z ministerstiev, z polície, z prokuratúry. Myslím tým aj slušných a zodpovedných ľudí z politickej sféry, bez ohľadu na stranícke tričká. Poďme teda všetkých týchto ľudí, ktorí možno iba uviazli v apatii a rezignácii, povzbudiť.

Odporúčame aj: Zuzana Kronerová pri preberaní Českého leva: Som smutná a rozzúrená za to, čo sa deje na Slovensku

A povedzme im toto: Urobte niečo, na čo budete hrdí a čo ocenia vaše deti. Zamyslite sa, či to, čo robíte je správne a prospešné pre ľudí. Ak na vás niekto tlačí, núti vás kryť korupciu a robiť proti svojmu presvedčeniu, vzoprite sa! Teraz máte šancu, možno poslednú. Prestaňte sa báť. Poďte s nami!