Zomrel spevák George Michael

Zomrel spevák George Michael Foto: Evan-Amos

Vo veku 53 rokov zomrel spevák a skladateľ George Michael.

 

 

Informáciu priniesla BBC s odvolaním sa na jeho vydavateľa. Rodina úmrtie potvrdila, príčinu úmrtia neuviedla. Polícia uvádza, že neexistujú žiadne podozrivé okolnosti, píše BBC.

"S veľkým smútkom môžeme potvrdiť, že náš milovaný syn, brat a priateľ George pokojne zomrel doma počas vianočných sviatkoch. Rodina si želá, aby sa rešpektovalo jej súkromie v tejto ťažkej chvíli. Zatiaľ nebude žiadny ďalší komentár," uviedlo vo vyhlásení hudobné vydavateľstvo. Spevák zomrel v Göring v grófstve Oxfordshire.

Britský popový a soulový spevák a skladateľ Michael George patril medzi spevákov, ktorí obsadzovali vrcholové priečky svetových hitparád.

Narodil sa v roku 1963 v Severnom Londýne ako je syn cyperského Gréka prisťahovalca menom Kyriacos Panayiotou. V roku 1982 spolu so svojim priateľom zo školy menom Andrew Ridgeley vydal Wham! s debutovou piesňou Young Guns. Hoci jeho otec bol z jeho hudobných plánov skeptický, za krátko prišli úspechy. George v júni 1984 prerazil songom Careless Whisper. Za krátko obsadzoval popredné prečky hitparád. Nasledovali hity ako Wrap her up, A Different Corner a ďalšie. Najväčší komerčný úspech dosiahol v roku 1987 so svojim debutovým sólovým albumom Faith.

Po hite I Want Your Sex, ktorý sa dostal v Anglicku na singlovú top priečku, sa stal jedným zo symbolov osemdesiatych rokov.

Michael, ktorý podľa agentúry Reuters po svete predal viac ako 100 miliónov albumov, mal v posledných rokoch množstvo zdravotných problémov, bol niekoľkokrát hospitalizovaný. Autora hitov ako Wake Me Up Before You Go Go alebo Last Christmas, preslávili aj škandály spojené s užívaním drog.