Po Lidli sa aj Manner ohradzuje proti porovnávaniu cien potravín

Stanovisko Spoločnosť Josef Manner & Comp. AG k zverejneným výsledkom porovnania potravín v Rakúsku a na Slovensku.

Spoločnosť Josef Manner & Comp. AG sa dôrazne ohradzuje voči zisteniam ministerstva pôdohospodárstva/Štátnej veterinárnej potravinovej správy.

Všetky produkty spoločnosti Josef Manner & Comp. AG pre všetky trhy obsahujú identické suroviny uvedené v zozname prísad a receptúra rezov Manner Neapolitaner sa už po mnoho rokov nemení nezávisle na cieľovom trhu, krajine a klientovi. Rezy Manner Neapolitaner sa pre všetky cieľové trhy vyrábajú v identickom zložení z rovnakých surovín.

Rozdielna chuť plnených oblátok, ktorú uvádza ministerstvo pôdohospodárstva (v záverečnej správe sa konštatuje: "Boli zaznamenané rozdiely v chuti náplne"), je údajne spôsobená spojením prírodných a technologických zmien. Keďže nepoznáme metodiku senzorického testovania, chceme týmto požiadať ministerstve o zverejnenie protokolov z testovania, aby sme sa mohli k spôsobu testovania a výsledku vyjadriť.

Každopádne, medzi rozdielnymi šaržami môžu vzniknúť rozdiely v chuti, avšak tieto neboli v systéme manažmentu kvality vyhodnotené ako odchýlka, a teda zodpovedajú bežným toleranciám. Možný rozdiel medzi rôznymi šaržami spočíva v spolupôsobení zmeneného zloženia prírodných surovín, ako je kakao alebo lieskové orechy, a bežných výrobných tolerancií počas priemyselnej výroby. Pre identifikovanie prípadnej výrobnej chyby alebo chyby skladovania je kľúčové poznať konkrétne ochutnané šarže a metódu senzorického testovania.

Spoločnosť Josef Manner & Comp. AG predáva výrobky vo vysokej kvalite. Kvôli vysokým požiadavkám na kvalitu sa všetka čokoláda vyrába in-house, a to počnúc pražením kakaových bôbov. Oblátky Neapolitaner sú tradičný, najpredávanejší produkt a stali sa symbolom viedenskej kultúry a životného štýlu. Oblátky Manner sú vyrobené z piatich vrstiev oblátok plnených štyrmi vrstvami jemného lieskovo-kakaového krému, ktorý obsahuje vysoký 12 % podiel lieskových orechov v kréme. V súlade s našou zárukou kvality sa oblátky Manner vyrábajú bez umelých farbív a konzervačných látok.

Thomas Gratzer
člen predstavenstva
Josef Manner & Comp. AG