Zomrel Neil Fingleton, v seriáli Hra o tróny stvárnil obra

Vo veku 36 rokov zomrel britský herec Neil Fingleton, známy zo seriálu Hra o tróny, kde stvárnil obra. Oznámil to dnes klub, ktorý združuje ľudí vysokého vzrastu a ktorý Fingletona s výškou 2,32 metra evidoval ako najväčšieho občana Británie. Fingleton podľa britských médií zomrel na infarkt.

Neprehliadnuteľný bývalý basketbalista v USA a v Španielsku Fingleton sa predstavil divákom tiež v snímkach Jupiter vychádza, Strážcovia na stene, X-Men: Prvá trieda a tiež v seriáloch, napríklad Pán času alebo Pointless Celebrities.

"Pokiaľ si pamätám, bol som vždy najväčší. Začal som veľa rast od 11 rokov. V šestnástich som už meral 2,25 metra, rast som prestal v osemnástich rokoch," povedal herec v roku 2006 zástupcom Guinnessovej knihy rekordov, ktorá ho takisto viedla ako najvyššieho občana Británie. Priznal vtedy, že je za svoju výšku rád.

"Je smutné, že to prišlo tak skoro," komentoval hercovu smrť rozhlasový komentátor stanice BBC. Zármutok nad náhlym úmrtím "sympatického britského obra" vyjadrilo mnoho ľudí na sociálnych sieťach.