Režisér Wim Wenders natočí dokument o pápežovi Františkovi

Slávny nemecký režisér Wim Wenders natočí dokumentárny film o pápežovi Františkovi. Hlava katolíckej cirkvi v ňom bude sama vystupovať a bude rozprávať svoj príbeh, uviedla Wendersova hovorkyňa. Kedy sa snímka s názvom "Pope Francis. A man of his word" (Pápež František: Muž svojho slova) dostane do distribúcie, zatiaľ nie je jasné.

Dokumentárny film vznikne na popud Vatikánu, povedala novinárom hovorkyňa oceňovaného 71letého režiséra, autora snímok Paríž, Texas (1984), Nebo nad Berlínom (1987) či dokumente Buena Vista Social Club (1999).

"Pápež František je živým príkladom muža, ktorý si stojí za tým, čo hovorí," uviedol Wenders vo vyhlásení. "V našom filme odpovie na mnoho otázok, priamo, spontánne a úplne otvorene, v očnom kontakte s divákom," dodal.

Tvorcovia filmu už s Františkom natočili niekoľko dlhých rozhovorov na jeho obľúbené témy, ako je ekologická zodpovednosť, migrácia, konzumná spoločnosť a sociálna spravodlivosť.

Wenders pochádza z katolíckeho prostredia a je držiteľom dvoch čestných doktorátov z teológie. S Vatikánom spolupracoval už v roku 2015, kedy radil vatikánskemu televíznemu kanálu CTV s priamym prenosom z ceremónie otvárania Svätej brány v Bazilike svätého Petra pri príležitosti zahájenia mimoriadneho Svätého roka.