Trumpov hovorca Spicer hľadá svojho nástupcu

Hovorca amerického prezidenta Donalda Trumpa Sean Spicer hľadá svojho nástupcu, ktorý by prevzal jeho úlohu pri pravidelných tlačových brífingoch Bieleho domu. S odvolaním sa na zdroje z Trumpovho tímu to napísal denník Politico, ktorého informáciu neskôr potvrdili aj tlačové agentúry. Spicer čelí kvôli svojmu vystupovaniu pred novinármi kritike, sám prezident za ním však údajne stojí a podľa médií je pravdepodobné jeho preradenie na menej exponovanú pozíciu.

Trump je zo strany médií pod tlakom predovšetkým vo veci údajných ruských zásahov do minuloročnej volebnej kampane, kvôli ktorým musí Spicer zodpovedať prakticky denne na nepríjemné otázky. Biely dom v minulých týždňoch znížil frekvenciu tlačových konferencií a niektoré z nich sú bez prítomnosti televíznych kamier.

Spicer už podľa denníka Politico oslovil niekoľko možných nástupcov, okrem iných rozhlasovú moderátorku Lauru Ingrahamovú či redaktora denníka Daily Mail Davida Martoshka, ani jeden z nich však túto informáciu nepotvrdil.

Na konci mája odišiel iný z kritizovaných mediálnych pracovníkov Bieleho domu, riaditeľ komunikácie Mike Dubke. Po troch mesiacoch opustil Trumpov úrad bez udania dôvodu, médiá však hovorila o možných súvislostiach s ruskou kauzou.