Johnny Depp hovoril o zabití Donalda Trumpa

Johnny Depp hovoril o zabití Donalda Trumpa Reprofoto NME

Americký prezident Donald Trump má medzi umelcami mnoho odporcov, máloktorý to však dal verejne najavo tak kontroverzným spôsobom, ako herec Johnny Depp počas štvrtkového vystúpenia na festivale v britskom Glastonbury.

Hollywoodska hviezda stovkám divákov povedala, že je "možno na čase", aby opäť nejaký "herec zavraždil prezidenta".

Depp uvádzal na pódiu svoj film z roku 2004 Libertin, keď si neodpustil kritické slová na Trumpovu adresu. "Mohli by sme sem priviesť Trumpa?" spýtal sa davu približne 1500 divákov, ktorí to ocenili bučaním. "Myslím, že potrebuje pomoc," pokračoval.

"Kedy naposledy zavraždil herec prezidenta?" pokračoval Depp v narážke na smrť Abrahama Lincolna, ktorého počas divadelného predstavenia v roku 1865 zabil herec John Wilkes Booth. Následný aplauz prerušil Depp slovami: "Aby bolo jasno, ja nie som herec, živím sa klamaním."

Depp ešte predtým uznal, že jeho vyhlásenie iste vyvolá mnoho reakcií, čo "bude hrozné".

Depp nie je prvý zo známych ľudí, ktorí verejne hovorili o Trumpovej násilnej smrti. Speváčka Madonna v januári vyhlásila, že "sakramentsky silno premýšľa o tom, ako vyhodiť Biely dom do povetria", po následnej kritike však svoje slová označila za vytrhnutá z kontextu. Rapper Snoop Dogg zase v jednom zo svojich klipov strieľal maketou pištole na postavu predstavujúcu Trumpa.

Deppov komentár sa na sociálnych sieťach dočkal zmiešaných reakcií, keď niektorí jeho kritici pripomínali nedávnu streľbu na popredného republikánskeho kongresmana Steva Scalisea.