Výkonným riaditeľom Mladé fronty sa stal Jan Mašek

 Výkonným riaditeľom Mladé fronty sa stal Jan Mašek

Do nově zřízené funkce výkonného ředitele vydavatelství Mladá fronta nastoupil Jan Mašek (35), který do nedávna působil ve společnosti Versa Puls Media v Rumunsku. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě.

"Naše produktové portfolio se před nedávnem významně rozrostlo a další novinky plánujeme, což se odráží i v potřebě zřídit novou pozici v nejvyšším vedení. S Janem Maškem získáme zkušeného manažera znalého mezinárodního prostředí, který nepochybně přispěje ke zkvalitňování stávajícího širokého portfolia našich titulů a k vývoji nových formátů," uvedl generální ředitel Mladé fronty David Hurta.

Mašek má zkušenosti s řízením firem a obchodem, a také s vydáváním magazínů a vývojem obsahových konceptů. Naposledy působil jako generální ředitel ve společnosti x-bionic® sphere na Slovensku. Versa Plus, kde rovněž pracoval, patřila od roku 2008 do roku 2016 do skupiny Mladá fronta.

Stěžejním produktem vydavatelství je týdeník Euro a portál Euro.cz. Divize Online provozuje také ekonomický web Finance.cz a dalších 20 specializovaných online titulů. Portfolio vydavatelství se od letošního června rozšířilo o řadu titulů, především v segmentu auto-moto, a také sportovních a hobby magazínů.