Pabla Picassa v seriáli o géniovi stvárni Antonio Banderas


Slávny španielsky herec Antonio Banderas stvárni v americkom seriáli o géniovi iného presláveného Španiela Pabla Picassa. Zahrá ho v druhej sérii s názvom Genius, ktorý sa bude vysielať budúci rok.
"Budem hrať Picassa v druhej časti série Genius, ktorý sa bude vysielať na staniciach National Geographic a Fox a potom tiež inde vo svete," povedal Banderas agentúre AFP. Prvá časť série sa venovala Albertovi Einsteinovi a získala desať nominácií na televíznu cenu Emmy. Na svete ju videlo asi 45 miliónov ľudí.

Banderas povedal, že hrať Picassa je pre neho veľká úloha. "Budeme točiť od začiatku novembra do konca marca. Prvé diely sa budú vysielať v apríli alebo v máji" v amerických televíziách, povedal herec. Ten sa preslávil vo filmoch Pedra Almodóvara - Zákon túžby alebo Ženy na pokraji nervového zrútenia - a potom v USA, kde začal nakrúcať na začiatku 90. rokov.

"Picassov životný príbeh ma dlho fascinoval, veľmi si vážim toho muža, ktorý pochádza z mojej rodnej Málagy," povedal Banderas.

Producent Ron Howard povedal, že Banderas je pre rolu Picassa prirodzená voľba. "Nepristupuje k životu sa žiadnymi konvenciami, čo prispeje k zobrazenie geniality, a o to nám ide. Ako autor má tak široký register, že som si istý, že dokáže priviesť toho neobvyklého umelca k životu," povedal Howard.

Päťdesiatsedemročný Banderas priznal, že s prácou pre televíziu nemá moc skúseností. Točil vraj pre ňu len raz a mal pocit, že natáča pre film.