Súd prejedná spor Babiša a agentúry kvôli fotomontáži ministra vnútra s nahou ženou

Súd prejedná spor Babiša a agentúry kvôli fotomontáži ministra vnútra s nahou ženou Foto: Fb Andrej Babiš

 

 

 

Vrchní soud v Praze dnes projedná odvolání ve sporu mezi PR agenturou Bison&Rose a předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem. Agentura žaluje Babiše kvůli tomu, že ji údajně nepřímo spojil s výrobou fotomontáže, na které byl zachycen ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) s nahou dívkou. Krajský soud v Praze žalobu loni v létě nepravomocně zamítl.

Firma Babiše žaluje kvůli výroku pro Právo, kdy Babiš pronesl, že fotomontáž je "jak z pera agentury Bison a Rose". Firma se proti spojení s politikou ohradila a žádala omluvu, později předsedu ANO zažalovala.

Odporúčame aj: Babiš nemá podle soudu tvrdit, že Bison&Rose ovláda ČT, Economii či ministerstvo

Chovanec fotografii zveřejnil na twitteru v říjnu 2015. Tvrdil že si ji objednali "pracovníci jistého vydavatelství" s cílem ho kompromitovat. Naznačil, že může jít o útok z okruhu vládního hnutí ANO, jehož předseda a vicepremiér Andrej Babiš byl přes skupinu Agrofert majitelem mediální společnosti Mafra.

Agrofert Babiš počátkem roku převedl do svěřeneckých fondů. Společnost Mafra tvrdila, že inkriminovaný snímek přišel do redakce webu Expres.cz, který provozuje.

Sledujte dianie v českých médiách na novej stránke.