Ryanair zruší až 50 letov denne, prinášame podrobnosti

Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair zruší každý deň do konca októbra 40 až 50 letov s cieľom zvýšiť včasnosť letov. V piatok spoločnosť oznámila opatrenia týkajúce sa až 285 000 cestujúcich.
Ryanair uviedla, že zrušila necelé dve percentá letov, aby sa zvýšila včasnosť letov na 90%. V prvej polovici septembra tento ukazovateľ klesol pod 80 percent a dopravca povedal, že je to neprijateľné.
Zákazníci sa však sťažujú, že o zrušení letu sa dozvedajú príliš neskoro. Gary Cummings napríklad povedal serveru BBC, že má v piatok ráno cestovať z Leedsu do Bratislavy a vo štvrtok večer dostal SMS o zrušení letu. Spoločnosť mu ponúkla jedinú možnú alternatívu, pondelok, ale Cummings v tom čase už plánoval návrat do Leeds. Pani Tracy Virrovej spoločnosť zrušila dokonca dva lety z Bordeaux na londýnske letisko Stansted v Londýne, pôvodný let aj náhradný.

Na tomto linku je aktualizovaný zoznam zrušených letov: https://www.cloud.scorebuddy.co.uk/ryanair-services/cancellations.php?date=2017-09-17

Zákazníci majú podľa európskej legislatívy nárok na rezerváciu spoa u konkurnčnej firmy, pokiaľ auerolinky, ktoré rušia let , neponúúknu vhodnú alternatívu. Podľa pravidiel EÚ môžu získať aj náhradu až do výšky 400 EUR.
Vo vyhlásení spoločnosť vysvetlila, že včasnosť jej letov bola v posledných týždňoch ovplyvnená štrajkami riadenia letovej prevádzky a nepriaznivým počasím. Okrem toho dochádza k dočasnému presunu dovolenky ich zamestnancov, ktorí si musia nevyčerpané dni vybrať do konca roka.
Ryanair, ktoré budúci týždeň osláviť 40. výročie, minulý rok prepravili 120 miliónov ľudí a dosiahlo zisk 1,32 miliardy eur. Takže nepriazeň zákazníkov si môžu dovoliť riskovať, tvrdí BBC. Z hľadiska počtu prepravovaných cestujúcich je spoločnosť Ryanair najväčšou leteckou spoločnosťou v Európe.