Ringier Axel Springer získal maďarský Profession.hu

Maďarský portál Profession.hu sa stal súčasťou mediálnej skupiny Ringier Axel Springer Media AG.

 


Spoločnosť Ringier Axel Springer Media AG podpísala zmluvy, na ktorých základe sa stala vlastníkom pracovného serveru Profession.hu. Akvizícia najväčšieho pracovného portálu v Maďarsku súvisí s jasnou stratégiou koncernu posilniť digitálne portfólio spoločnosti Ringier Axel Springer Media AG.

 

S viac ako 489 000 unikátnych užívateľov si Profession.hu drží dominantné postavenie portálu na internetovom trhu práce.
Profession.hu, ktorá vznikla v roku 2002, odkupuje Ringier Axel Springer Media AG od maďarskej finančnej skupiny Central Group Media Holding Kft.

Cenu spoločnosť nezverejnila.
„Táto transakcia je dôležitým krokom vpred v stratégii expandovať naše digitálne portfólio. Profession.hu je silná a profitabilná platforma, ktorá doplnení naše portfólio na online trhoch," Mark Dekan, CEO of Ringier Axel Springer Media AG.
István Martis, súčasný riaditeľ portálu, prevezme pozíciu generálneho riaditeľa Profession.hu. Transakcia Profession.hu je predmetom schválenia príslušného protimonopolného úradu.
Na základe schválenia príslušného protimonopolného úradu budú v priebehu najbližších týždňov začlenené aj ostatné maďarské aktivity spoločnosti Ringier AG a Axel Springer SE do Ringier Axel Springer Media AG.