Aj diváci na Slovensku budú môcť vidieť seriál Fargo

Aj diváci na Slovensku budú môcť vidieť seriál Fargo

Hneď dve ocenenia si z tohtoročného udeľovania Zlatých glóbusov odniesla televízna mini séria Fargo.

 

 

Seriál Fargo na stanici AMC už od 28. januára. Dielko z produkcie už legendárnych bratov Coenovcov, voľne inšpirované ich kultovým filmom z 90. Rokov, zvíťazilo v kategórii „Najlepšia mini séria alebo televízny film" a Billy Bob Thornton získal zlatú sošku ako najlepší herec v mini sérii alebo televíznom filme. Ako víťazstvo oslávil a s akými ďalšími hviezdami sa pri natáčaní Farga stretol?

Billy Bob Thornton
„Nie som nejaký veľký pijan, takže zjem tri kilá bravčového," zavtipkoval si Thornton s novinármi, keď odpovedal na otázku, ako oslávi získanie Zlatého glóbusu. Do pamäti slovenských divákov sa tento americký herec, scenárista, režisér a rocker vpísal okrem iného kasovým trhákom Armageddon, alebo rolou amerického prezidenta v romantickej komédii Láska nebeská. Málokto vie, že je držiteľom Oscara za najlepší adaptovaný scenár k filmu Sling Blade. Thornton láme rekordy aj v súkromnom živote. Má za sebou rovných päť nevydarených manželstiev, čo je aj na promiskuitný Hollywood vysoký nadpriemer! Asi najviac sa v tomto smere „preslávil" zväzkom s Angelinou Jolie. O ich trojročnom vzťahu kolovali bulvárom priam neuveriteľné historky. Písalo sa napríklad, že manželia mali v suteréne vlastnú mučiareň, alebo že Angelina nosí na krku ampulku s partnerovou krvou.

Martin Freeman
V Láske nebeskej sa objavil tiež ďalší Thorntonov kolega z Farga, anglický herec Martin Freeman. Okrem toho ho preslávila tiež rola doktora Watsona z úspešného seriálu Sherlock a Bilbo Pytlík z trilógie Hobit. Ponuka zahrať si vo Fargu jednu z hlavných postáv vraj Freemana prekvapila. Priznal, že ho dokonca ani nikto nevyskúšal z amerického prízvuku a neskôr sa ho doučoval cez Skype. Omnoho väčšou výzvou pre neho ale boli podmienky pri samotnom natáčaní. „Niekedy sa ani nenatáčalo. Keď ortuť teplomeru spadla pod mínus štyridsať, nemohli sme robiť úplne nič. Päť mesiacov v totálnej zime, to ma odrovnalo. Paradoxne ale práve ten mráz bol ďalšia z vecí, ktorá ma na projekte lákala. Chcel som si vyskúšať, ako sa hrá v dvoch bundách a „palčákoch". Nakoniec to bolo fajn. Trpel som aok zviera, ale užíval som si i to utrpenie," zveril sa Freeman pred časom časopisu Reflex.

Oliver Platt
Desaťdielny seriál sa natáčal v kanadskej provincii Alberta, ktorá v tom čase zažívala najchladnejšiu zimu za posledných dvadsať rokov. So svojimi spomienkami na rozmary počasia sa podelila i ďalšia hviezda Farga, Kanaďan Oliver Platt: „V šiestej epizóde je scéna, ktorej natáčanie bolo poriadne intenzívne. Točili sme vonku v asi dvadsiatich stupňoch pod nulou a išli to znovu a znovu. Čo vám budem hovoriť, matka príroda mi výdatne pomohla stotožniť sa s tým, čím si moja postava prechádzala. Všetky lokácie boli veľmi dobre vybrané. Skvele vyjadrujú opustenosť a osamelosť postáv." Zaujíma vás, ako natáčanie v krutých mrazoch dopadlo a ako sa seriál odchýlil od svojej slávnej predlohy?