Slovnaft Cup a Fortuna liga pôjdu aj na Dajto. Prinášame podrobnosti

Záverečné zápasy tejto sezóny Fortuna ligy rozhodnú o novom futbalovom majstrovi Slovenska

Vyvrcholenie futbalovej Fortuna ligy si fanúšikovia budú môcť vychutnať aj prostredníctvom voľne šírenej televízie. Skupina Markíza vďaka spolupráci s Úniou ligových klubov, UFA Sports Slovakia a DIGI Slovakia ako držiteľom práv, odvysiela v máji na stanici Dajto šesť vybraných zápasov z divácky najatraktívnejších posledných kôl najvyššej futbalovej súťaže.

Hoci do konca aktuálnej sezóny Fortuna ligy zostáva odohrať ešte desať kôl, všetko nasvedčuje tomu, že boj o titul a zrejme i o záchranu bude napínavý až do posledného kola. Aj z tohto dôvodu sa spoločnosť UFA Sports Slovakia, ktorá v marketingových otázkach zastupuje Úniu ligových klubov ako riadiaci orgán najvyššej súťaže, dohodla so skupinou Markíza vysielať v máji na TV Dajto vybrané duely Fortuna ligy. Bude sa tak diať paralelne na základe súhlasu udeleného spoločnosťou DIGI Slovakia s.r.o., ktorá zápasy našej najvyššej súťaže prináša divákom už dlhší čas na staniciach DIGI Sport.

„Snažili sme sa vypočuť hlasy futbalových priaznivcov, ktorí majú o slovenský futbal eminentný záujem a túžili vidieť fortunaligové zápasy aj na voľne šírenom televíznom kanály. To sa nám spolu s našim marketingovým partnerom UFA Sports podarilo, a preto by som sa chcel poďakovať všetkým zúčastneným stranám, že sme napokon dospeli k dohode. Najväčším víťazom sú teda fanúšikovia, ktorí tak budú môcť sledovať napínavý záver našej ligy ako na DIGI Sport, tak aj na TV Dajto," neskrýval radosť Ivan Kozák, prezident Únie ligových klubov.

„Vďaka konštruktívnemu prístupu oboch zúčastnených televízií sa celý projekt napokon podarí zrealizovať. Futbaloví fanúšikovia tak budú mať k ligovému dianiu opäť o krok bližšie," hodnotí čerstvú novinku Matej Valdner, výkonný riaditeľ UFA Sports Slovakia.

„Tešíme sa, že divákom televízie Dajto môžeme ponúknuť záverečné zápasy tejto sezóny Fortuna ligy, ktoré rozhodnú o novom futbalovom majstrovi Slovenska," povedal Matthias Settele, generálny riaditeľ skupiny Markíza.

„Spoločným projektom so skupinou Markíza sledujeme otestovanie nového kombinovaného konceptu pre prenosy z fortunaligových ihrísk, kedy by jeden zápas týždenne bol k dispozícii divákom na neplatenom kanáli, ako ochutnávka ďalšieho fortunaligového obsahu, ktorý nájdu diváci na našich staniciach DIGI Sport," hovorí Marcel Šatanek, generálny riaditeľ DIGI Slovakia.

Jednotlivé zápasy budú na Dajto komentovať skúsení členovia a spolupracovníci športovej redakcie TV Markíza Miroslav Špaček, Daniel Očenáš a Slávo Jurko spoločne s odbornými spolukomentátormi. Diváci sa okrem kvalitných futbalových duelov môžu tešiť aj na pozápasové rozhovory s trénermi a hráčmi.

Plán vysielania májových zápasov Fortuna ligy na Dajto a DIGI Sport:

28. kolo: Trenčín - Košice (utorok 5. mája o 17.15 h)
29. kolo: Žilina - Zlaté Moravce (sobota 9. mája o 20.15 h)
30. kolo: Trnava - Senica (nedeľa 17. mája o 19.00 h)
31. kolo: Žilina - Slovan (streda 20. mája o 20.15 h)
32. kolo: Trenčín - Žilina (sobota 23. mája o 17.15 h)
33. kolo: Žilina - Trnava al. Zlaté Moravce - Trenčín (sobota 30. mája o 17.15 h)