Bacardi Limited konsoliduje globálnu komunikáciu v OMD Worldwide a BBDO Worldwide

Bacardi, najväčší súkromný výrobca liehovín na svete oznámil, že konsoliduje kompletný reklamný, mediálny a digitálny biznis pre svoje hlavné značky v OMD Worldwide a BBDO Worldwide, ktoré sú súčasťou Omnicom Group, Inc. Medzi značkami sú Bacardi, Martini, Bombay Sapphire, Dewar´s Grey Goose, William Lawson´s A Cazadores.

„Našim cieľom je pracovať lepšie a vytvoriť ideálne synergie medzi našimi globálnymi a lokálnymi operáciami", povedal Michael J. Dolan, CEO Bacardi. „Aby sme dosiahli tento cieľ, potrebujeme pracovať s globálnou sieťou. Výber OMD Worldwide a BBDO je založený na ich overenej schopnosti plniť podobné ciele pre iných multinárodných klientov. Toto nové globálne partnerstvo bude skvelým katalyzátorom pre dosiahnutie špičkového rastu."

OMD bude mať na starosti plánovanie a nákup naprieč všetkými sociálnymi, digitálnymi a mediálnymi platformami, s dôrazom na inovatívne a prevratné idey založené na dátach s ohľadom na efektívne oslovenie zákazníkov. BBDO bude zodpovedať za kreatívny a strategický vývoj reklamy pre veľké značky Bacardi.

„Bacardi má úžasné portfólio značiek a akčný manažment s veľkými ambíciami. Sme nadšení, že si nás vybrali za partnerov," povedal Andrew Robertson, prezident a CEO BBDO Worldwide.

Mainardo de Nardis, CEO OMD Worldwide, sa vyjadril: „Toto partnerstvo kombinuje kľúčové prvky skvelého marketingu – úžasné portfólio značiek, najlepšie kreatívne talenty na ich podporu a mediálneho partnera s globálnym dosahom, vplyvom a skúsenosťami, pre inovatívne a efektívne angažovanie zákazníkov cez všetky mediálne kanály."

OMD Worldwide (www.omd.com) je poprednou globálnou mediálnou komunikačnou agentúrou s viac ako 8 000 zamestnancami v 100 krajinách sveta, ktorá svoje služby poskytuje najväčším značkám na svete.

Na Slovensku pôsobí OMD od roku 2003. Zamestnáva 40 ľudí, ktorí zabezpečujú komunikáciu pre vedúce slovenské aj medzinárodné značky na Slovensku. Je súčasťou nákupného domu Omnicom Media Group, ktorý dlhodobo patrí k najvplyvnejším nákupcom médií na Slovensku.