O2 Sport získala licenciu pre káblové vysielanie

Rada pre rozhlasové a televízne vysielanie (RRTV) udelila spoločnosti O2 TV päť licencií pre chystanú televíziu O2 Sport. Rada o tom dnes informovala v tlačovej správe. Program sa začne vysielať v piatok v testovacom režime, v ktorej ponúkne prvé dve kolá najvyššej futbalovej súťaže. Udelenej licencie sú všetky pre káblové vysielanie.
"Následne budeme žiadať o ďalšie tri licencie, aby sme mohli vysielať paralelne osem zápasov Ligy majstrov," dodala ČTK Kateřina Mikšovská z tlačového oddelenia operátora O2, ktorý je vlastníkom televízie.
Plnohodnotný štart O2 plánuje na 8. augusta. V ostrom režime budú mať diváci možnosť prepínať na zábery rôznych kamier.
V testovacom režime diváci tento piatok uvidí prenos futbalového zápasu FC Viktoria Plzeň - SK Slavia Praha. "Prvé dve kolesá odvysielame v testovacom režime, teda bez štúdia i možnosti prepínať medzi rôznymi kamerami. Diváci ich budú môcť vyskúšať až v ostrej prevádzke," uviedol v minulom týždni výkonný riaditeľ kanálu O2 Sport Marek Kindernay.
O2 Sport bude dostupný majiteľom digitálnej televízie O2 TV a užívateľom mobilné aplikácie O2TV Go v štandardnom a vysokom rozlíšení (HD).