Sídlo agentúry TASS prehľadala polícia, dôvody nie sú jasné

Nečakaná policajná razia prekvapila personál ruskej štátnej agentúry TASS. Podľa nepotvrdených správ sa policajti môžu zaujímať o generálneho riaditeľa firmy Sergeja Michajlova, ktorý najväčšiu ruskú tlačovú agentúru vedie od roku 2012. Denník Kommersant oznámil, že súbežná razie je hlásená z reklamnej agentúry Michajlov a partneri, ktorú riaditeľ TASS pred rokmi založil.

Hovorca agentúry vyhlásil, že zásah policajtov s bezprostredným fungovaním podniku nesúvisí, je vraj zameraný na "činnosť jedného z radových zamestnancov". Sama agentúra TASS s odvolaním sa na informácie z ministerstva vnútra oznámila, že "vyšetrovacie úkony nemajú k agentúre žiadny vzťah, sú spojené so skorším pracovným zaradením jedného z radových zamestnancov agentúry". Pracoval vraj v sekcii agentúrneho strategického rozvoja.

V Michajlovovej reklamnej agentúre, považovanej za jednu z najväčších v Rusku, polícia podľa serveru Gazeta zabavila zamestnancom mobilné telefóny. Vyšetrovanie sa vraj týka jedného z klientov spoločnosti. Podľa agentúry Rosbalt ide o ruské štátne železnice, kde Michajlov v minulosti pôsobil.

Štyridsaťsedemročný Michajlov založil svoju mediálnu agentúru v roku 1993, od roku 2004 pracoval vo vedení ruských štátnych dráh ako hovorca a člen vedenia. Šéfkou spoločnosti Michajlov a partneri je jeho manželka Juliana Slaščevová, ktorá má údajne okrem ruského i britské občianstvo.