O frekvencie jarného výberového konania sa uchádza osem žiadateľov

Do jarného výberového konania, v ktorom je zaradených šestnásť voľných rozhlasových frekvencií, sa prihlásili siedmi súčasní vysielatelia a jeden žiadateľ o licenciu na novú rozhlasovú stanicu.

Najväčší záujem je o frekvenciu 97,7 MHz Košice, o ktorú sa uchádzajú traja záujemcovia – vysielatelia Rádio Prešov, s.r.o. (RÁDIO PREŠOV), RADIO ONE, s.r.o. (Rádio One) a spoločnosť INICIATÍVA, s.r.o., ktorý plánuje spustiť vysielanie rádia Roma. Dvaja z nich majú záujem aj o frekvenciu 97,2 MHz Prešov. Obe frekvencie sú uvoľnené po spoločnosti DRV, s.r.o. (Dobré rádio), ktorej Rada odňala licenciu na vysielanie na vlastnú žiadosť. Spoločnosť INICIATÍVA, s.r.o. sa uchádza aj o poslednú z frekvencií tohto výberového konania, ktorá je doň zaradená po predchádzajúcom vysielateľovi. Ide o frekvenciu 99,4 MHz Banská Bystrica uvoľnenú po spoločnosti RADIO FORMAT CONSULTING, s.r.o. (Rádio ELÁN), ktorá ju získala v jarnom výberovom konaní v roku 2014, ale keďže v zákonnej lehote nezačala vysielať, licencia na vysielanie jej zanikla. Ostatné frekvencie sú individuálne koordinované a o každú z nich má záujem vždy len jeden vysielateľ. Najviac žiadostí Rade doručila spoločnosť C.S.M. group s. r. o. (Rocková republika), ktorá žiada o šesť frekvencií. Po dve frekvencie žiadajú vysielatelia D.EXPRES, k.s. (EXPRES), Best FM Media, spol. s r.o. (Rádio Best FM), Rádio Prešov, s.r.o. (RÁDIO PREŠOV), Rádio Rebeca, s.r.o. (Rádio Rebeca) a už spomínaný RADIO ONE, s.r.o.

Verejné vypočutie žiadateľov, ktoré predchádza rozhodnutiu o pridelení frekvencií, sa bude konať v pondelok, 23. mája 2016 od 10:00 hod v sídle Rady pre vysielanie a retransmisiu (Dobrovičova 8, Bratislava).