Najlepšou umelkyňou je podľa časopisu Billboard speváčka Adele

Cenu pre najlepšieho umelca si počas vyhlasovania tohto ročníka hudobných cien amerického magazínu Billboard odniesla britská speváčka Adele. Ocenenie získala aj v kategórii najlepšia speváčka a najlepší album za svoj tretí štúdiový počin nazvaný 25. Najlepším spevákom bol vyhlásený Justin Bieber, informovali svetové agentúry. Najlepšou skupinou sa stala chlapčenská One Direction.

Udeľovane cien v Las Vegas sa nieslo v znamení spomienky na nedávno zosnulého amerického speváka Prince. Ten zomrel nečakane na konci apríla vo veku 57 rokov. Bol nájdený vo výťahu svojho nahrávacieho štúdia na predmestí Minneapolis.

Jeho piesne pripomenuli napríklad speváčka Madonna spolu so Stevie Wonder. Zaspievali jeho hity Purple Rain a tiež pieseň Nothing Compares 2 U, ktorú Prince napísal v roku 1984 a najväčší ohlas zaznamenala v podaní Sinéad O'Connor.

Týždenník Billboard popri svojich každoročných cenách Billboard Music Awards pravidelne zostavuje hitparády pesničiek Billboard Hot 100 a najpredávanejších albumov Billboard 200. Umelci podľa Billboardu získavajú nominácie na ocenenie podľa predajnosti albumov, digitálneho predaja pesničiek, hranosti v rádiách, úspešnosti koncertných šnúr alebo činnosti na sociálnych sieťach.