Satelitná Digi CZ chystá internetovú televíziu

Satelitná Digi CZ chystá internetovú televíziu Foto: Digi CZ

Satelitní televizní operátor Digi CZ chystá nabídku internetové televize. Jeho programovou nabídku tak budou moci sledovat diváci prostřednictvím set-top boxu, na mobilních zařízeních, chytrých telefonech, tabletech nebo s využitím příslušné aplikace přímo na televizi. Firma to dnes oznámila v tiskové zprávě.

Televizní vysílání přes internet nabízí zejména operátor O2 Czech Republic, který má přes 200.000 zákazníků, a od letošního jara také T-Mobile. Digi CZ bude konkurovat také největší kabelové televizi UPC.

Digi CZ podle výkonného ředitele Vladimíra Rusnáka rovněž uvažuje o vlastním fotbalovém kanále, podobně jako jej připravuje O2. Digi CZ vlastní exkluzivní vysílací práva pro ČR na vysílání britské Premier League a také na španělskou La Ligu. Nově operátor koupil na tři roky i vysílání druhé britské ligy Sky Bet Championship.

Společnost Digi CZ loni koupila česká investiční skupina Lama Energy Group. Digi CZ je jediným čistě českým satelitním operátorem na trhu. V roce 2014 měla zisk 86 milionů korun.