Namiesto Pokémona našiel Dán v odpadovej stoke mŕtvolu

Namiesto Pokémona našiel Dán v odpadovej stoke mŕtvolu Foto: Pokémon Go

Miesto virtuálnej obludy objavil dánsky lovec Pokémonov v odpadovej stoke niečo reálne a skutočne hrozné - mŕtvolu. V súčasnej dobe veľmi populárne herné aplikácie Pokémon GO pre smartphony navádza hráčov, aby chytali animované postavičky v reálnom svete. Nadšencov na dánskom ostrove Fyn ale nasmerovala k menej zábavnému "úlovku", informovala agentúra DPA.

Dánska polícia uviedla, že objavené telo muselo v stoke ležať už dlhšiu dobu. "Nebolo možné určiť identitu, ani pohlavie či vek. Telo tam už muselo byť nejakú dobu a voda a vietor ho dosť poznamenali," povedal policajný hovorca.

Úrady nielen v Dánsku majú s hľadačmi Pokémonov nemalé problémy. V honbe za animovanými postavičkami prenikajú do cudzích záhrad, do škôl alebo napríklad aj na stavenisko. V Kodani vyvolal podozrenie chlapík, ktorý s vystretým mobilom chodil sem a tam pred americkým veľvyslanectvom.

Veľmi nebezpečné je pátranie po Pokémonoch v Bosne. Organizácia bojujúca za odstránenie min vyzvala tamojších obyvateľov, aby sa vyhýbali oblastiam, ktoré sú od vojny v 90. rokoch stále zamínované.