Premiéru komédie Montenegro doprevádza show off-road vozidel

 

 

Premiéru české komedie Montenegro 27. července v multikině Premiere Cinemas v Praze doprovodí show off-road vozidel. Uvedení road movie režiséra Petra Kubíka ozdobí dakarská Tatra, vojenský Hummer či legendární Toyota HDJ80. Kolona dlouhá několik desítek metrů projede Prahou, další menší kolony pak Teplicemi 28. července a Olomoucí 30. července. ČTK o tom za organizátory informoval Vojtěch Marek.

"Ve všech obchodních centrech, kde jsou multiplexy Premiere Cinemas - Park Hostivař v Praze, Šantovce v Olomouci a Galerii v Teplicích, jsou dobře dostupná neplacená parkoviště, což bude důležité pro zaparkování našich kolon," uvedl režisér Kubík.

Po průjezdu městy vozidla zastaví na volném prostranství před každým multiplexem, kde si je pak zájemci budou moci prohlédnout. Tahákem bude přítomnost několikatunového závodního vozu Tatra, se kterým Martin Kolomý reprezentoval Česko na letošním prestižním závodě Rallye Dakar.

Terénní vozidla hrají ve snímku Montenegro podstatnou roli. Road movie líčí příběh sebevědomé a záhadné dívky, srbské studentky psychologie a sociologie Andjele, která se kvůli svojí diplomové práci rozhodla podniknou nebezpečnou cestu do Černé Hory. Na výpravu s ní vyráží její dlouholetá kamarádka a dva cizinci. Různé kultury se tak střetávají v izolovaném prostředí kabiny automobilu.

Snímek natočil štáb čítající pouhých 18 lidí z devíti zemí v lokacích v Černé Hoře, kam se vydali v pěti velkých offroadových autech. V hlavních rolích se představí Ivana Vukovičová, Jakub Gottwald, Pavel Richta a Milena Nikoličová. Film bude uveden do tuzemských kin 28. července.