Luxusné sídlo zakladateľa Playboya sa predalo za 100 miliónov dolárov

Luxusné sídlo zakladateľa Playboya sa predalo za 100 miliónov dolárov Reprofoto: youtube/CNN

 Luxusná vila zakladateľa časopisu Playboy Hugha Hefnera sa predala za 100 miliónov dolárov, čo je asi polovica ceny, ktorú požadovala spoločnosť Playboy Enterprises.

 

 Kupcom je tridsaťtriročný finančník Daren Metropoulos, ktorý býva v susedstve. Sťahovanie do sídla Playboy Mansion ho ale zatiaľ asi nečaká. Zo zmluvy totiž vyplýva, že deväťdesiatročný Hefner môže vo vile dožiť, uviedla agentúra AP.

Metropoulos plánuje, že dvojhektárový pozemok časom spojí so svojím susediacim pozemkom o rozlohe 0,8 hektára, ako to bolo pôvodne. Obe nehnuteľnosti boli postavené v 20. rokoch minulého storočia a pôvodne stáli na jednom pozemku.

Hefner kúpil Playboy Mansion za 1,05 milióna dolárov v roku 1971 a rýchlo z neho urobil vyhlásenej miesto neresti. Povestné boli večierky s množstvom celebrít, sporo oblečených dievčat - známych "zajačikov", alkoholu a sexuálnych dobrodružstiev. Rezidencia má 29 miestností a spoločnosť Playboy Enterprises ju dala do predaja tento rok v januári.

Odporúčame aj: Playboy končí s nahotou

Playboy Enterprises je majiteľom pánskeho magazínu Playboy, ktorý Hefner založil v roku 1953. Hefner má podľa nemenovaných zdrojov vo firme zhruba tretinový podiel a tento rok v marci sa objavili informácie, že playboy Enterprises uvažuje o svojom predaji. Podľa informácií denníka The Wall Street Journal by hodnota podniku mohla presiahnuť 500 miliónov dolárov.