Digi CZ spustí televíziu cez internet

Digi CZ spustí televíziu cez internet

Společnost Digi CZ, která nabízí služby satelitní televize, bude od září šířit televizní programy i přes internetové připojení. Internetová televize bude kopírovat nynější nabídku satelitní Nové Digi TV, ale s větším počtem programů v HD kvalitě.

Firma to dnes oznámila v tiskové zprávě.

Internetovou Novou Digi TV bude možné sledovat současně až na čtyřech zařízeních. Každý zákazník, který si pořídí internetovou televizi, dostane od Nové DIGI TV ke svému televiznímu přijímači set-top box. Na výběr budou dva set-top boxy umožňující kabelové, nebo bezdrátové Wi-Fi připojení k internetu. Zákazník pak bude moci navíc využívat službu DIGI2GO určenou ke sledování programu až na třech dalších mobilních zařízeních.

Přestože internetová televize podle firmy nabízí více funkcí a možností při sledování programů v porovnání se satelitem, cenou se obě služby nemají příliš lišit. "Přesné ceny zveřejníme spolu se spuštěním internetové televize," uvedl výkonný ředitel Digi CZ Vladimír Rusnák.

Do konce září se v nabídce internetové televize objeví 40 HD kanálů. Zákazníkům bude k dispozici základní balíček a k němu rozšiřující balíčky Sport, filmové Extra a HBO nebo kompletní nabídka Maxi. Digi CZ letos oznámila, že získala exkluzivní práva na přenosy z anglické Premier League a Sky Bet Championship i španělské La Ligy.

Společnost Digi CZ loni koupila česká investiční skupina Lama Energy Group. Digi CZ měla v roce 2014 zisk 86 milionů korun. Televizní programy přes internetové připojení nabízí také například O2 nebo T-Mobile.