ČT začala natáčať druhú sériu kriminálneho seriálu Labyrint

 

Česká televize začala tento týden v okolí Brna natáčet druhou sérii kriminálního seriálu Labyrint v hlavní roli s Jiřím Langmajerem jako majorem Remešem. Diváci v sedmi dílech zažijí stejně jako v první sérii vyšetřování mysteriózního kriminálního příběhu. Seriál začne ČT vysílat v první polovině příštího roku. Děj vychází z českých historických reálií, řekl ČTK vedoucí projektu Labyrint David Ziegelbauer.

První série, kterou ČT odvysílala loni, se stala divácky velmi úspěšnou a vysoko hodnocenou. "První díl sledovalo v televizi milion diváků, poslední 1,3 milionu. Řada lidí přišla k televizi, ač první díly neviděla, ale zhlédla je dodatečně na internetu. S natáčením druhé série jsme čekali, jak si bude seriál divácky stát," řekl Ziegelbauer. Seriál získal loni také nominaci na Českého lva.

Natáčení, které začalo v úterý, potrvá 77 dní, s pauzami se bude točit prosince. Většinou se bude štáb pohybovat na Brněnsku. "Některá místa jsme ale našli i o dost dál. Většina natáčení nás čeká v exteriérech," uvedl Ziegelbauer.

Z děje prozradil jen velmi málo, aby byl divák co nejdéle napnutý. "Při vysílání první série jsme zjistili, že lidé hledali jakékoliv indicie, které by je dovedly k rozuzlení příběhu. Teď nechceme nic prozrazovat," řekl Ziegelbauer. Zatímco minule se vrah inspiroval obrazy Hieronyma Bosche, nyní látka čerpá z českých reálií. "Někdy to bude možná ještě drsnější a syrovější a v několika okamžicích se bude člověk možná i bát. Některé věci se mohou jevit zvláštně, nadpřirozeně až nevysvětlitelně. Ale v závěru dostane divák rozumné vysvětlení," uvedl Ziegelbauer.

Langmajerovými hereckými kolegy budou Zuzana Kajnarová a Jan Hájek, režisérem je opět Jiří Strach.