Seznam spustil vlastné spravodajstvo

Seznam spustil vlastné spravodajstvo Reprofoto Seznam

 

Internetová firma Seznam začala dnes na svou domovskou stránku www.seznam.cz umísťovat vlastní zpravodajský servis Seznam Zprávy.

Základem je videozpravodajství, které se bude měnit během dne podle chování a pohybu lidí na internetu. ČTK to řekli zástupci firmy.

"Dlouhodobě na naší domovské stránce koncentrujeme to nejlepší z českého internetu. Nyní se stává prvním kanálem, na který k přehledu nejdůležitějších informací přinášených serverem Novinky.cz přidáváme vlastní zpravodajství. Už máme natolik kvalitní obsah, že je škoda si ho nechávat v šuplíku. Sázíme na video, rychlé aktuality, silné osobnosti a internetový přístup," uvedl generální ředitel Pavel Zima.

Ráno bude otevírat exkluzivní zpravodajský obsah, který dříve dodával primárně denní tisk, během dne přicházejí aktuality a servis typický pro on-line média, večer názorový zpravodajský souhrn v živém přenosu v čase, kdy si lidé zvykli sledovat televizní zprávy. Všechna videa budou zároveň doprovázena textem, který rozšíří popis události o další souvislosti a fakta.

Šéfredaktorem zpravodajství Seznamu je bývalý šéfredaktor Aktuálně.cz Jakub Unger. V týmu je například bývalý vedoucí ekonomické redakce ČT Jan Cizner, dosavadní šéf politického zpravodajství vydavatelství Economia Jindřich Šídlo, bývalý vedoucí vydání Novy Roman Pistorius nebo šéfredaktor sdíleného obsahu Economie Jiří Kubík.

Seznam je česká internetová jednička s více než šesti miliony uživatelů a ročními tržbami 3,4 miliardy Kč.

Sledujte novinky v českých médiách.