NBC odvolala moderátora Busha, ktorý viedol obscénne reči s Trumpom

Moderátor americkej televízie NBC Billy Bush prišiel o miesto kvôli zverejneniu videa, na ktorom prízvukoval republikánskemu kandidátovi Donaldovi Trumpovi v obscénnych slovách o ženách. Bush sa za svoju úlohu na nahrávke, ktorá sa výrazne premietla do priebehu posledných dvoch týždňov prezidentskej kampane, ospravedlnil. Vedenie relácie Today, ktorú moderoval, však jeho správanie označilo za neodpustiteľné, uviedla agentúra Reuters.

Štyridsaťpäťročný synovec bývalého amerického prezidenta Georgea Busha mladšieho na 11 rokov starom videu vtipkuje s Trumpom, vtedy úspešným moderátorom reality show, ktorý opisuje, ako sa snažil zvádzať vydatú ženu a ako sa od neho ženy nechajú ohmatávať a bozkávať, pretože je slávny a bohatý.

Bush, ktorý bol vtedy moderátorom relácie o celebritách, sa vzápätí po zverejnení nahrávky ospravedlnil a teraz dodal, že je "veľmi vďačný za rozhovory so svojimi dcérami a za všetku podporu od rodiny, priateľov a kolegov".

Stanica NBC v stručnom vyhlásení uviedla, že už nie je moderátorom rannej relácie Today a zaželala mu šťastie. Značnú časť publika relácie tvoria ženy a jeho producent Noah Oppenheim vo vyhlásení k zamestnancom napísal, že "neexistuje skrátka žiadne ospravedlnenie pre Billyho slová a správanie na tej nahrávke".

Trump začal po zverejnení videa strácať v prieskumoch verejnej mienky na svoju sokyňu Hillary Clintonovou a obvinil médiá z konšpirácie proti svojej osobe.