Print this page

Slováci budú vydávať nový Forbes Austria Aktuálna titulka Forbes

Licenciu na vydávanie rakúskej mutácie Forbes od americkej spoločnosti Forbes Media získala nitrianska spoločnosť Business Consulting & Media.

Magazín Forbes dnes oznámil, že svoju najnovšiu jazykovú mutáciu – Forbes Austria – začne vydávať v partnerstve so spoločnosťou Business Consulting & Media, ktorá má licenciu na vydávanie slovenskej mutácie, spolu s a jej rakúskou pobočkou, firmou MediaRey AT GmbH.

Prvé vydanie by sa podľa plánov malo k čitateľom dostať začiatkom apríla 2015. Vychádzať bude ako mesačník.

Podobne ako je to pri iných mutáciách obsah magazínu aj Forbes Austria bude pozostávať z miestnych rakúskych biznis správ, komentárov a fíčrov – tie zapĺnia 60 percent magazínu. Približne 40 percent obsahu budú tvoriť prebraté články z amerického vydania magazínu Forbes.

Nitrianska spoločnosť Business Consulting & Media, ktorá je zároveň majiteľom firmy MediaRey AT GmbH v Rakúsku, v roku 2010 začala vydávať Forbes Slovensko, o rok neskôr Forbes Česko a v novembri 2013 Forbes Maďarsko.

Šéfredaktorom rakúskeho Forbesu sa stane Hans Weitmayr, ktorý pracoval ako vedúci zahraničného spravodajstva ako aj šéfredaktor rakúskeho denníka WirtschaftsBlatt a publikoval aj v ďalších médiách ako Börse Online, Euro, Citywire, wirtschaftsblatt.at a Format. „Chceme čitateľom poskytnúť obsah, ktorý je unikátnym mixom medzinárodne príťažlivých tém a lokálnej odbornosti. Budeme prinášať články z biznisu, písať o osobnostiach a životnom štýle spôsobom, akým to nikto pred nami v Rakúsku nerobil," povedal Weitmayr.

„Pri pohľade na počet Rakúšanov, ktorí sú na zozname najbohatších ľudí sveta podľa magazínu Forbes, a berúc do úvahy veľkosť tohto trhu veríme, že Rakúsko je pre globálne biznis médium, akým je Forbes, tým správnym miestom," povedal Peter Barecz, Managing Director spoločnosti Business Consulting & Media.

Majiteľom licencie je Forbes Media, ktorá vydáva časopisy Forbes, Forbes Asia, Forbes Europe a ForbesLife a je zároveň vydavateľom webových vydaní magazínu Forbes.com a ForbesLife.com. Značka Forbes má 36 lokálnych licencovaných mutácií s dosahom na viac ako 75 miliónov ľudí po celom svete.

Forbes Slovensko z októbra 2014 mal podľa údajov auditu tlače ABC SR 13 890 predaných kusov (spolu priamy predaj aj marketingový), Forbes Česko predal v októbri 2014 celkovo 16 843 kusov a predaj mutácie Forbes Maďarsko v októbri 2014 bol 13 177 kusov.