Nový Čas má nového karikaturistu

Nový Čas má nového karikaturistu Mikuláš Sliacky

Karikatúry imaginárnej postavičky Pištu Lakatoša nahradia v Novom Čase pravidelné karikatúry Mikuláša Sliackeho. 

V posledných dňoch na stránkach Nového Času pribudli nové karikatúry v novej rubrike Sliackeho kameňák od novinára a karikaturistu Mikuláša Sliackeho. Ten bude kresliť pre Nový čas pravidelne. „Karikatúra ako ďalší spôsob vyjadrenia názoru a komentovania aktuálnych tém, je súčasťou denníka Nový Čas už dlhšie. Doteraz mohli čitatelia nájsť v novinách každú sobotu kresleného reportéra Pištu Lakatoša, ktorý glosoval udalosti na Slovensku," povedala pre Omédiách.com šéfredaktorka Nového Času Júlia Kováčová.

 Lakatoša teraz nahradili kreslené komentáre od novinára a karikaturistu Sliackeho. „Jeho svojrázne karikatúry nájdu čitatelia v Novom Čase pravidelne v sobotu a nepravidelne aj počas týždňa. Dlhoročné novinárske skúsenosti pána Sliackeho plánujeme využiť aj na portáli cas.sk, čím chceme posilniť publicistiku Nového Času. Detaily projektu zatiaľ neprezradíme," dodala Kováčová.

Mikuláš Sliacky vyštudoval Filozofickú fakultu UK v Bratislave, odbor psychológia. V rokoch 1979 – 1992 pôsobil v Roháči, v satiricko-humoristickom týždenníku, ako výtvarný redaktor, neskôr ako hlavný sekretár redakcie, a od r. 1990 ako jeho šéfredaktor.
Od roku 1992 do roku 2010 pôsobil v denníku Pravda. Najskôr ako redaktor, od roku 2005 až do 2010 bol hlavným editorom Pravdy. Od júla 2010 do decembra 2010 pôsobil ako editor ekonomického oddelenia denníka Hospodárske noviny. V poslednom období publikoval pre Forbes, SME.