Zo SME odchádza zástupca šéfredaktorky

Zo SME odchádza zástupca šéfredaktorky Foto: SME

Vo vedení denníka SME dôjde k zmene.

 

 

Zástupca šéfredaktorky SME Petr Šabata prechádza do Českého rozhlasu. Nahradí ho doterajší hlavný editor Jakub Filo.

K zmene dôjde prvého januára. Šabata prišiel do denníka SME v roku 2014. Zástupcom sa stal v čase, keď do vydavateľstva vstúpila Penta a časť redakcie aj s časťou vedenia na protest z denníka odišla a novou šéfredaktorkou sa stala Beata Balogová.

Foto: SME

"Dva roky v SME boli úžasnou ľudskou aj profesijnou skúsenosťou. Spočiatku len s pár ľuďmi a dnes už s profesionálnym tímom sme obhájili postavenie denníka SME a SME.sk v ťažkých chvíľach ich existencie," povedal podľa tlačovej správy vydavateľstva Šabata, ktorý mal v SME na starosti najmä domáce spravodajstvo.

Podľa údajov ABC SR denník SME zaznamenal počas prvých troch štvrťrokov pokles denného predaja tlačeného vydania o 13 percent na zhruba 27.750 výtlačkov. Vydavateľ podľa ABC SR len v samotnom septembri predal tiež viac než 12.800 vydaní denníka Sme v elektronickej podobe.

Šabata pred príchodom do Petit Pressu zastával post šéfredaktora vo viacerých tituloch v Čechách aj na Slovensku. Pôsobil ako šéfredaktor Mladej Fronty Dnes, Pravdy a českých Hospodárskych novín. 

Odporúčame aj: Z Petit Pressu odišiel Deván, do vydavateľstva prišiel manažér z vydavateľstva Penty

Na pozícii zástupcu šéfredaktorky pre spravodajstvo od prvého januára nastúpi hlavný editor Jakub Filo.


Do denníka SME prišiel v júni 2015, predtým pôsobil v TASR alebo v redakcii Aktuálne.sk ako zástupca šéfredaktora. Aktuálne má SME ešte zástupcu pre online - Tomáša Prokopčáka a pre magazínový obsah - Svetlany Kolesárovej.