Fico sa naťahuje s bulvárom o bravčovú panenku

Fico sa naťahuje s bulvárom o bravčovú panenku Reprofoto Facebook R. Fico

Premiér Robert Fico z kuchynky: Takto klamú médiá, neverte im!

 


Robert Fico sa dnes prihovoril fanúšikom na Facebooku z kuchynky na Úrade vlády. Opretý o kuchynskú linku s fotkami bravčovej panenky v ruke kritizoval bulvárny denník. „Máme tu denník Plus 1 deň, ktorý patrí finančnej skupine Penta, a ten šíri už tretí deň informácie, ako brutálne zdraželi potraviny, napriek tomu, že 1.1.2016 sme pristúpili k zníženiu DPH na vybraný okruh potravín," začal premiér.

 

Denník v niekoľkých článkoch v posledných dňoch porovnával ceny vybraných základných potravín v súčasnosti a pred rokom. "Premiér R. Fico si v januári pochvaľoval zlacnenie bravčovej panenky zo 7,20 € na 6,60 €. Dnes stojí 10,90 €!," napísal.

V ďalšom článku s názvom Kto klame - štatistiky či cenovky v obchodoch? Hľadali sme Ficovu panenku za 6,60 eura redakcia priniesla fotky z konkrétnych obchodov - z obchodných reťazcov aj menších prevádzok -  aj s cenami panenky. „Žiaľ, panenku pod 6,60 € sme našli iba v jednej predajni, do ktorej ju doviezli z Poľska. Mali ju aj v prešovskom reťazci, no len vďaka tomu, že bola vo výpredaji." Fotografie posielali do redakcie aj čitatelia.

Premiér vo videu najprv označil tvrdenia Plus 1 deň, že maslo zdraželo v priebehu roka o takmer 40 percent, šunka o 70 percent, za klamstvá.Trvá na svojom, že tam kde došlo k zníženou DPH došlo aj k zníženiu konkrétnych potravín. „Namiesto toho, aby sa denník Plus 1 deň ospravedlnil, alebo urobil nejakú nápravu, pokračuje v klamstvách."

Odporúčame aj: Fico odkázal cez Facebook redaktorovi Markízy, že vyzerá ako záchodový pavúk

Ďalej sa venoval bravčovej panenke. Podobne ako denník aj Fico poslal do obchodov svojich ľudí a zistil, že v obchode v Senci, kde mal v januári tlačovku, stojí panenka 6,60. „Dokonca sme našli iný obchod, kde stojí 6,09... Protestovali sme nielen my, protestoval zväz obchodu, vedúca predajne. Ale poznáme penťácky denník Plus 1 deň, ktorý sa nielenže neospravedlnil, ale myslím si, že bude v tom pokračovať. Lebo jediné čo chce, je šíriť blbú náladu pred Vianocami. Priatelia, takto klamú médiá, neverte im," povedal premiér, ktorý sa stále viac venuje hodnoteniu práce novinárov.

Vedenie denníka Ficove video nekomentuje.