Sulík žaluje Havrana. Havran žaluje Sulíka

Sulík žaluje Havrana. Havran žaluje Sulíka Reprofoto: youtube Havranovo

Vyzerá to tak, že predseda SaS a moderátor RTVS si spolu posedia na súde.

 


Richard Sulík včera zverejnil informáciu, že podal žalobu na moderátora Michala Havrana na ochranu osobnosti. Nepáči sa mu status Havrana, ktorým komentoval jeho blog, kde ho prirovnal k trapnučkým fašistom.

 

Ak sa Havran ospravedlní, Sulík žalobu stiahne

Sulík požaduje od Havrana ospravedlnenie aj odškodnenie vo výške 10 tisíc eur a náhradu za súdne trovy.

Viac: Richard Sulík žaluje Havrana za status na Facebooku

„Za osem rokov, čo som v politike, som za žiadne výroky proti mne nikdy nikoho nežaloval, ani nepodával trestné oznámenia. V prípade publicistu a teológa Michala Havrana som to však nútený urobiť. Vo svojom statuse ma nazval FAŠISTOM, lebo do jeho videnia sveta nezapadol môj odhad víťazstva Donalda Trumpa v prezidentských voľbách," vysvetľuje dôvod žaloby Sulík, ktorý sa ohradzuje proti spájaniu svojej osoby s fašizmom. „Neobhajujem fašizmus s jeho nadradenosťou a násilníckou povahou, nevyzývam na zvrhnutie demokracie a nastolenie hnedej diktatúry, ani nič podobné."

Ak sa Havran ospravedlní a predmetný status na FB stiahne, Sulík píše, že stiahne žalobu.

Havran sa nechystá za svoj status ospraveldniť ani ho stiahnuť. „Očakávam Sulíka pred sudom, aby vedel, že sú isté veci, ktoré nemôže politik hovoriť nikdy, ak chce byt súčasťou toho, čo nazývame európska civilizácia humanizmu," povedal pre Omédiách.com Havran. „Budem bojovať ďalej, aby sme sa raz nemuseli hanbiť za to, že sme ustúpili vtedy, keď sme mali držať líniu," napísal Havran na Facebooku.

Sulík nie je jediný, kto v tomto spore podáva žalobu

Žalobu sa rozhodol podať aj Havran na Sulíka a to za zverejnenie osobných údajov. Sulík zverejnil na svojom webe celý text žaloby. V hlavičke boli mená žalobcu aj žalovaného aj s dátumom ich narodenia a trvalým bydliskom, čo sú osobné údaje.
Po viacerých upozorneniach čitateľov tieto údaje Sulík z webu stiahol. "Nie že by som nebol zvyknutý na vyhrážky, hrozbu zastrelením, obesením etc.., aj keď, nedá sa úplne zvyknúť na to, keď vás každé ráno čaká v inboxe 50 takýchto odkazov. Ale po Sulíkovej žalobe sa počet vyhrážok zvýšil - varí sa na teba voda, ty sviňa, kokot, hovädo, zaslúžiš si deportáciu - od rána niekoľko desiatok. Tak ďakujem pánovi Sulíkovi za to, že upriamil pozornosť jeho asi cieľovej skupiny na môj profil a samozrejme aj za protiprávne zverejnenie mojich osobných údajov, čo budeme riešiť inak," napísal Havran.